Speltips Sheffield Wednesday – Southampton 4/8: Championship

Axel Sjödin Publicerat: 4 augusti 2023

Championship drar igång säsongen på fredag med mötet mellan Sheffield Wednesday och Southampton på Hillsborough Stadium.

Sheffield Wednesday - Southampton

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Hemmalaget tillbringade fjolårssäsongen i League One medan gästerna slutade som tabelljumbo i Premier League, och nu gör de båda nykomlingarna i Championship upp i premiären på fredagskvällen.

Southampton har lyckats behålla stora delar av spelarmaterialet från fjolårssäsongen fortfarande, även om transferfönstret ännu inte är över. Men det gör att de har en väldigt slagkraftig trupp för att befinna sig i andraligan, och en helt annan budget att röra sig med jämfört med ett lag som Sheffield Wednesday.

Russell Martin har tagit över tränarposten i The Saints, och förhoppningsvis kan de undvika den tränarcirkus som klubben gick igenom under fjolåret. Men hittills har det inte varit särskilt imponerande resultat under försäsongen, så frågan är hur väl han har fått ordning på sitt lag ännu. Man ska inte läsa in för mycket i vänskapsmatcher, men de kan ge en liten indikation på hur läget ser ut trots allt.

Oavsett så är de favoriter till tre poäng nu på fredag, och en positiv start är precis vad de behöver efter en tung säsong senast.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tuff öppningsmatch för Sheffield Wednesday

Sheffield Wednesday avslutade fjolårssäsongen på tredje plats i League One, och vann därefter playoff-matcherna för att knipa den sista uppflyttningsplatsen. De stod bland annat för en sanslös upphämtning mot Peterborough där de förlorade öppningsmötet med 0-4, så det har redan överkommit stora hinder för att komma hit.

Målet med den här säsongen kommer att vara att återetablera sig i Championship, vilket inte kommer att vara helt lätt. Även Sheffield Wednesday har hittills kunnat behålla stommen i laget som tog dem upp till andraligan – endast ett fåtal överflödiga spelare har lämnat, samtidigt som de har fått in ett par spelare som bosman. Det lär med andra ord vara ett ganska ihopsvetsat lag som kliver in i säsongen, men under ny ledning.

De har bytt ut Darren Moore mot Xisco Muñoz på tränarposten, vilket kommer att bli intressant att följa. Spanjoren har tidigare tränat Watford och Huesca bland annat, men har likt Southamptons Martin haft väldigt begränsade framgångar under försäsongen.

Det är aldrig helt lätt att spela på matcher i öppningsomgången, men kvalitetsskillnaden borde vara rätt stor mellan dessa två klubbar och för 2.42 gånger pengarna hos Coolbet är det i mitt tycke bra odds för en bortaseger.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Southampton vinner
Odds: 2.42
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, fredag 4 augusti
TV: 
Stream:  viaplay logo