Speltips Sheffield Wednesday – Sunderland 29/9: Championship

Axel Sjödin Publicerat: 29 september 2023

Sheffield Wednesday ställs mot Sunderland i på fredag den första matchen i helgens Championship-omgång.

Sheffield Wednesday - Sunderland

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Sunderland har gått från klarhet till klarhet såhär långt och ser återigen ut att blanda sig in i striden om uppflyttning till Premier League. De möter det nyuppflyttade Sheffield Wednesday som har haft en väldigt tung säsongsinledning, och som inför omgången är tabelljumbo med god marginal.

Med blott två poäng efter åtta spelade matcher så ligger det klassiska Sheffield Wednesday sist i tabellen. Xisco Muñoz har tagit över tränaruppdraget inför säsongen och har direkt satts i en tuff sits. Laget har bara lyckats prestera fem mål framåt, vilket också är sämst i ligan, och de har haft ganska stora bekymmer med att skapa vassa chanser.

I den förra omgången mötte de Swansea, som också har haft det tufft inledningsvis, och förlorade med klara 0-3. Det var knappast ett förtroendeingivande resultat i en viktig bottenmatch, och det lär inte bli lättare nu när det formstarka Sunderland kommer på besök till Hillsborough. Deras senaste match i Wales var kanske deras sämsta för säsongen då de såg helt håglösa ut i en match där de måste gå för tre poäng.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sunderland har varit i bra form

Sunderland åkte på en tung förlust mot Cardiff i den senaste omgången, vilket bröt en svit på tre raka vinster. De innehar dock alltjämt femteplatsen i tabellen och har imponerat såhär långt. Tabellen är dock fortfarande så pass jämn att hela sex lag kan gå förbi dem i poäng ifall de skulle förlora nu på fredag, men mot tabelljumbon bör de ha goda chanser att hitta tillbaka till vinnarspåret.

Framåt har de varit väldigt effektiva, och även om de inte lyckades få hål på Cardiff senast så är de en av de fyra klubbar som har gjort flest mål hittills i serien. Jack Clarke är uppe i delad skytteligaledning, och har gjort mål i tre av Sunderlands fyra senaste matcher.

Tony Mowbray var nära att bli ersatt som tränare under sommaren, men hittills har han visat att det mycket väl kan ha varit rätt val att hålla kvar honom. Sunderlands två inledande förluster kom mot säsongens utropstecken Ipswich och Preston, och därefter har det gått betydligt bättre för laget.

Mot ett tandlöst och formsvagt Sheffield Wednesday så bör de vara klara favoriter i min bok, men spelbolagen ger ändå relativt höga odds för bortasegern. För 2.36 gånger pengarna hos Betinia siktar vi därmed in oss på den raka tvåan.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sunderland vinner
Odds: 2.36
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, fredag 29 september
TV: 
Stream:  viaplay logo