Speltips Shelbourne – Derry 30/6: Målsnålt möte

Axel Sjödin Publicerat: 30 juni 2023

Ett formsvagt Derry behöver studsa tillbaka borta mot Shelbourne i hopp om att vända den negativa trenden.

Shelbourne - Derry

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Den förra omgångens förlust i seriefinalen mot Shamrock Rovers kan mycket väl ha varit spiken i kistan för Derrys titeldrömmar. Det var inte längesedan som Derry själva var i serieledning, men en svag period med bara en seger på deras sex senaste matcher har snabbt förändrat tabelläget, då Shamrock har stuckit iväg rejält.

Derry har nu sju poäng upp till serieledarna och behöver istället börja blicka över axeln då deras topp tre-position är hotad. St Patrick’s Athletic står på samma poäng och Dundalk på fjärdeplatsen närmar sig och är numera bara tre poäng bakom. De måste komma ut ur formsvackan snart om de ska lyckas hålla sig kvar bland toppositionerna.

Helgens omgång erbjuder dem i alla fall en chans att förbättra sin position då Shamrock möter Dundalk, då oavsett hur matchen slutar har åtminstone en av deras konkurrenter tappat poäng. Men det gäller dock att de själva lyckas ta en trepoängare borta mot Shelbourne, vilket man knappast kan räkna med i nuvarande form.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Shelbourne är svåra att knäcka

Hemmalaget Shelbourne har studsat upp och ned mellan Premier Division och andraligan under senare år, men har trots allt stått för en ganska bra säsong än så länge. De är nätt och jämnt på den nedre tabellhalvan inför omgången och har faktiskt näst minsta antal förluster i ligan, endast serieledarna har färre. Det har såklart blivit många kryss, men de har god marginal ned till bottenstriden då de är sju poäng före både Drogheda och Sligo Rovers på sjunde, respektive åttonde plats.

Trots att de inte direkt radar upp vinster har formen varit fullt godkänd för Shelbournes del under senare tid. Deras styrka ligger helt klart i defensiven, då de är laget som har släppt in minst antal mål på Irland hittills i år, men det är däremot bara tabelljumbon som har gjort färre mål i nuläget.

Med dessa siffror i åtanke är det därmed kanske inte så konstigt att underspelet står lågt inför fredagens möte. Derry har dessutom inte lyckats göra mål på fyra av deras sex senaste matcher och har stannat av rejält i målproduktionen. Man hade kunnat tänka sig att de skulle studsa tillbaka efter en förlust som den i måndags, men de har gång på gång misslyckats med att höja sig och inför fredagens drabbning är det Shelbourne som bör ha piggare ben.

Shelbourne har dessutom bara förlorat två hemmamatcher under hela säsongen och därmed tycker jag att dubbelchansen 1X har ganska bra odds för de 1.72 gånger pengarna som Coolbet erbjuder.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X
Odds: 1.72
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, fredag 30 juni
TV: 
Stream: