Speltips Silkeborg – Vejle 4/8: Danskt bottenmöte

Axel Sjödin Publicerat: 4 augusti 2023

Superligaen inleder sin tredje omgång under fredagen med bottenmötet mellan Silkeborg och Vejle.

Silkeborg - Vejle

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Efter två omgångar står båda lagen utan poäng och jagar därmed sin första seger för säsongen. Silkeborg gäller i alla fall som klara favoriter inför fredagens möte på JYSK Park och förväntas kunna klättra i tabellen framöver, vilket inte riktigt kan sägas om Vejle.

Vejle är nykomlingar i Superligaen och starkt nederlagstippade inför säsongen. De är en solklara tabelljumbon i alla förhandstips, trots att både Lyngby och Hvidovre får ses som svaga bottenkonkurrenter.

I de två första omgångarna är det inte heller mycket som har förändrat den bilden. De har förvisso bara åkt på två uddamålsförluster mot Århus och FC Köpenhamn, men sett till spelet borde marginalen ha varit större i båda matcherna. Mot Århus lyckades de knappt skapa någonting och motståndarna hade vid flera tillfällen chansen att utöka sin 1-0-ledning.

Det såg bättre ut mot FCK, men att de lyckades skaka fram två mål från de chanser de skapade är anmärkningsvärt, och huvudstadsklubben kunde till slut vinna ändå tack vare en straff i andra halvlek. Vejle går mot en tuff säsong och jag tror att de kommer att få gå tomhänta ur ännu ett möte nu till helgen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Silkeborg ska hålla högre kvalitet

Även Silkeborg har som sagt inlett säsongen med två raka förluster, men de har visat prov på bättre spel än vad Vejle har såhär långt. De skapade gott om chanser mot Bröndby i deras öppningsmatch, men kunde inte ta tillvara på dem och förlorade istället med 1-2. De borde nog ha lyckats få med sig något från den matchen.

Därefter väntade ett tufft bortamöte mot Midtjylland, och där finns det inte så mycket att säga. Midtjylland var klart bättre, men de förväntas också vara FCK:s främsta utmanare i titelstriden återigen och har sett väldigt stabila ut.

Silkeborg förväntas knappast vara med och slåss på den övre tabellhalvan, men de besitter trots allt mer kvalitet i truppen än vad nykomlingen Vejle gör. Vi krånglar inte till spelet och spelar därmed på att Silkeborg vinner helt enkelt. Spelet hittar du för 1.72 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Silkeborg vinner
Odds: 1.72
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, fredag 4 augusti
TV: 
Stream: