Speltips Sligo Rovers – Bohemian 30/6: Formsvagt möte

Axel Sjödin Publicerat: 30 juni 2023

Bohemians är pressade att vinna borta mot Sligo Rovers på fredag i jakten på en topp tre-placering.

Sligo Rovers - Bohemians

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Från att ha varit i ligaledning för ett par månader sedan har det gått snabbt utför för Bohemians, som verkligen är i behov av tre poäng. Sligo Rovers kämpar i sin tur i bottenstriden, där de med nöd och näppe håller sig undan nedflyttningsplaceringarna i nuläget, så det är viktiga poäng som står på spel för båda lagen.

Bohemians har bara lyckats ta en enda seger på de åtta senaste omgångarna och de har därmed sjunkit som en sten i tabellen, från serieledning till femte plats. Deras enda seger under formsvackan kom mot just Sligo i början av juni, och nu hoppas de kunna upprepa den prestationen i jakten på att lagen ovanför dem i tabellen.

Ännu är hoppet inte ute för Bohemians, då de har två matcher färre spelade än samtliga lag ovanför dem i tabellen – och de har absolut fortfarande kontakt. Dundalk är bara en poäng ovanför dem och både andra- och tredjeplacerade Derry och St. Patrick’s har fyra poäng mer. Med två matcher till godo har de fortfarande mycket i egna händer, men trenden måste brytas snart.

Även om det inte har varit segrar har de i alla fall haft två godkända resultat mot ligatvåan Derry och serieledarna Shamrock Rovers i de två senaste omgångarna. Båda har slutat oavgjort och i den senaste matchen mot Shamrock lyckades Bohemians hämta upp ett 0-2-underläge i den andra halvleken, vilket kanske stärker dem lite.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sligo kommer från en tung förlust

Hemmalaget Sligo har lyckats avsluta säsongen på den övre halvan under tre raka säsonger, men har haft det mycket tuffare hittills i år. I skrivande stund har de bara två poäng ned till Cork på negativ kvalplats och en form som lämnar mer att önska.

De kommer senast från en väldigt demoraliserande förlust mot den klara tabelljumbon UC Dublin. Dublin hade förlorat åtta raka matcher inför den förra omgångens möte och hade bara skrapat ihop sex poäng på tjugo matcher. De såg också ut att utöka sin förlustsvit till nio då Sligo hade ledningen långt in i andra halvlek, men UC Dublin lyckades vända och vinna sent i en match som Sligo verkligen inte hade råd att tappa.

Förlusten är ett kvitto på den bekymmersamma lägstanivå som Sligo har visat upp, och ger fog för oro i supporterleden. Nu har de två tuffa matcher innan de ställs mot Cork i en potentiellt avgörande bottenmatch, men först ska de försöka få med sig något från matchen mot Bohemians. Gästerna var klart bättre i deras senaste möte tidigare under månaden och jag tror att de kan lösa även detta, särskilt efter deras imponerande comeback mot Shamrock. För 2.35 gånger pengarna spelar vi därmed på den raka tvåan hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Bohemians vinner
Odds: 2.35
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, fredag 30 juni
TV: 
Stream: