Speltips St. Patricks Athletic – UC Dublin 30/6: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 30 juni 2023

St. Patrick’s Athletic har en gyllene chans att vinna mark i toppstriden då de ställs mot tabelljumbon University College Dublin på fredag.

St. Patrick's Athletic - UC Dublin

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I och med att serieledarna Shamrock Rovers möter fjärdeplacerade Dundalk, samtidigt som ett formsvagt Derry har en tuff bortamatch mot det svårknäckta Shelbourne, så har St. Patrick’s ett gyllene läge att förbättra sin position i tabellen då de har den klart mest överkomliga motståndaren i helgens omgång.

St. Patrick’s har haft ett par bakslag under de senaste omgångarna, men trots detta har de fem segrar på deras sju senaste matcher och fortsätter att klättra i tabellen. Men de känner nog trots allt att de hade kunnat få med sig mer från den senaste omgångens tuffa bortamatch mot Dundalk sett till förutsättningarna.

De hade nämligen en 1-0-ledning i halvtid, vilket såg ut att hålla då Dundalk drog på sig ett rött kort tidigt i andra halvlek. Men även med en man mer lyckades de inte hålla undan och Dundalk kunde retligt nog kvittera i matchens slutminuter. Det gör att det nu är sju poäng upp till Shamrock Rovers i ligaledningen, vilket blir väldigt svårt att hämta upp.

St. Patrick’s får därmed förmodligen nöja sig med att satsa på en topp tre-position, men där har de alla möjligheter att lyckas.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

UC Dublin är hopplöst efter

Motståndet på fredag är utan tvekan ligans sämsta, vilket tabellpositionen vittnar om. UC Dublin är totalt avsågade nere i botten och ser otvivelaktligen ut att återvända ned till andradivisionen i höst.

Förra året lyckades de med nöd och näppe klara sig kvar efter negativt kval, men då de har tolv poäng upp till nästjumbon med drygt halva säsongen spelad ser det väldigt mörkt ut i år. Men den senaste omgången tände åtminstone en liten glimma hopp då de tog en överraskande seger hemma mot bottenklubben Sligo Rovers efter att ha vänt och vunnit sent in i matchen.

Dessförinnan hade de åtta raka förluster och hur man än vrider och vänder på det så håller de egentligen inte riktigt kvaliteten för att kunna konkurrera i Irlands högstaliga. Segern senast ger dem kanske en stärkande effekt inför fredagens möte, men borta mot ett topplag ska det väldigt mycket till för att de ska lyckas plocka poäng, och den raka tvåan står på mellan 15 till 20 gånger pengarna hos de flesta spelbolag.

Dessa lagen möttes tidigt under juni och då vann St. Patrick’s med klara 3-1 på bortaplan. Båda dessa lagen är de som snittar högsta antal mål per match i ligan, även om det sällan är åt rätt håll för UC Dublins del. De har gjort minst antal mål i ligan, men har hittat nätet i fem av deras sex senaste matcher, samtidigt som hemmalaget släpper in mycket mål för att vara ett topplag. Därmed lockar spelet på att båda lagen gör mål för hela 2.27 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 2.27
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, fredag 30 juni
TV: 
Stream: