Speltips Stabaek – Strömsgodset 3/7: Hemmastarka

Axel Sjödin Publicerat: 3 juli 2023

På måndag får vi följa ett möte mellan Stabaek och Strömsgodset, som båda ligger i mitten av tabellen i den norska Eliteserien.

Stabaek - Strömsgodset

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagen har stått för godkända säsongsinledningar och ligger, med drygt en tredjedel av säsongen spelad, precis under mittenstrecket i tabellen. Nykomlingen Stabaek innehar niondeplatsen, en poäng ovanför Strömsgodset, men det är gästerna som på förhand känns lite mer formstarka inför måndagens möte.

Stabaek har haft en ganska tuff sommar än så länge och väntar fortfarande på sin första seger sedan början av juni. De inledde den förra månaden med att förlora mot Kjelsås med 1-3 i cupen, ett lag från den norska motsvarigheten till division 1, vilket får ses som någon form av lågvattenmärke.

Därefter har de åkt på förväntade förluster borta mot Lilleström och Tromsö, men lyckades åtminstone ta poäng hemma mot krisande Rosenborg i deras senaste hemmamatch. Även krysset kom dock med en bitter eftersmak då de tappade en 2-0-ledning och fick se kvitteringsmålet rulla in i den 89:e minuten.

Men Stabaek har i alla fall visat upp en högre nivå tidigare under säsongen och deras fina hemmafacit är fortfarande intakt då de ännu inte har förlorat hemma på Nadderud stadion efter sex hemmamatcher.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Strömsgodset har en stigande form

Gästerna hade fram till nyligen en högst medioker säsong, men har blixtrat till lite i de senaste omgångarna och har snabbt lyckats klättra ut ur bottenträsket. De har två raka segrar i ryggen inför måndagens möte då de först slog Vålerenga borta och därefter överraskande slog Bodö/Glimt hemma, vilket är serieledarnas enda förlust hittills under säsongen.

De togs förvisso snabbt ned på jorden igen av Molde i cupspelet, där de förlorade med klara 0-3, men de lär fortfarande leva på segern mot Bodö/Glimt i ligaspelet. Formen har varit i en tydligt uppåtgående trend sedan mitten av maj och nedflyttningshotet känns ganska avlägset i nuläget.

Men trots den ökande formen är de trots allt nederlagstippade mot det hemmastarka Stabaek. Det har förvisso mestadels varit mot lag från den nedre tabellhalvan som Stabaek har lyckats hålla i sin obesegrade svit, men Strömsgodset tillhör också samma kategori.

1X2-marknaden känns väldigt lurig inför mötet, och därmed kikar vi istället på målmarknaden. Stabaek har i regel spelat rätt målrika matcher och överspelet har suttit i fem raka matcher för hemmalagets del. Inget av lagen har särskilt mycket att förlora och lär försöka gå för tre poäng. För 1.85 hos Coolbet känns därmed överspelet rätt bra här.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.85
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 3 juli
TV: 
Stream: