Speltips Stoke – Blackburn Rovers 10/3: Formstarka gäster

Axel Sjödin Publicerat: 10 mars 2023

Mötet mellan Stoke och Blackburn Rovers inleder helgens Championship-omgång under fredagskvällen.

Stoke - Blackburn Rovers

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Ett Stoke som är fångade i ingenmansland i tabellen tar emot ett formstarkt Blackburn Rovers som är med och slåss om uppflyttning. Medan Stoke har tolv poäng upp till topp sex-positionerna och elva poängs marginal till nedflyttning så har gästerna verkligen hittat formen och har återigen klättrat i tabellen.

För bara ett par månader sedan så såg det betydligt värre ut för Blackburn då de åkte på förlust efter förlust och började halka ned rejält i tabellen, men de har repat sig rejält och är nu ligans kanske mest formstarka lag.

Den före detta MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson har lyckats få ordning på läget och Blackburn är nu obesegrade i åtta raka ligamatcher, där de dessutom har vunnit de fyra senaste. Lägger man till deras bedrifter i FA-cupen så uppgår den sviten till elva raka matcher, där bortasegern mot Leicester i slutet av förra månaden får ses som ett körsbär på toppen.

Blackburn lyckades därmed ta en plats i FA-cupens kvartsfinal och går som tåget i ligan för tillfället, så det finns inte mycket att klaga på för gästernas del.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Stoke blixtrade till förra veckan

Stoke ser i alla fall ut att gå mot ännu en besvikelse till säsong. Sedan de trillade ner från Premier League år 2017 så har de i fyra raka säsonger slutat mellan placeringarna 14 till 16 och det är precis där de befinner sig nu också är det börjar närma sig säsongens tio sista matcher.

Det finns dock en risk att de kommer att halka ned ännu mer då de har ett väldigt tufft spelschema framför sig de kommande veckorna. De möter nämligen fyra väldigt formstarka topplag på rad då matcher mot Middlesbrough, Norwich och Coventry följer efter fredagens möte mot Blackburn Rovers.

Men efter den senaste omgångens imponerande vinst med 5-1 borta mot Sunderland så lär de kliva in i fredagens möte med gott självförtroende åtminstone. De stod också upp bra mot Brighton i FA-cupen tidigare under samma vecka, men resultaten har varit väldigt varierade i övrigt.

Stoke går faktiskt in som klara favoriter i detta mötet hos spelbolagen, vilket är något överraskande sett till form. För 1.80 gånger pengarna hos Bet365 så tycker jag att dubbelchansen X2 ser väldigt fin ut här med tanke på Blackburns långa obesegrade svit.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 1.80
Bolag: Bet365
Spelstopp: 21:00, fredag 10 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo