Speltips Südtirol – Bari 29/5: Serie B-slutspel

Axel Sjödin Publicerat: 29 maj 2023

Det första av två möten i semifinalen av Serie B-slutspelet spelas mellan Südtirol och Bari under måndagskvällen.

Südtirol - Bari

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det lilla laget från Sydtyrolen såg länge ut att vara med och slåss om direktplatserna upp till Serie A, men en rejäl svacka framåt slutet av säsongen gjorde att de halkade ned till sjätte plats innan den ordinarie säsongen skulle summeras. Istället har Bari klivit fram som den klara tabelltrean och gästerna gäller som favoriter till avancemang till playoff-finalen i juni.

Südtirol har redan klarat sig förbi första hindret då de slog Pippo Inzaghis Reggina hemma på Stadio Druso i fredags, men man kan knappast påstå att det var en särskilt övertygande insats. Gästerna från Reggio Calabria var dominanta i spelet under hela matchen och var i stort sett de enda som kom till lägen, men en tappad boll på egen planhalva och en oturlig styrning på ett skott var det som tillslut avgjorde matchen i Südtirols favör. Det måste vara oerhört bittert för Reggina.

Med tanke på att Südtirol bara hade vunnit en av sina åtta senaste matcher i ligaspelet inför fredagens match så var den svaga insatsen kanske inte särskilt förvånande, men de kommer nog att få det tufft när det nu blir dubbelmöten ifall de inte lyckas vända den trenden.

En stark defensiv är dock guld värd i utslagssammanhang som dessa och till Südtirols försvar ska det ändå nämnas att de inte släppte till några riktigt farliga chanser.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Formen ser betydligt bättre ut för Bari

Bari är inte heller inne i någon formtopp inför slutspelet, men det har trots allt sett bättre ut än vad det har gjort för motståndarna. De åkte på en 3-4-förlust i en dramatisk match borta mot Genoa i den sista omgången, men dessförinnan var de obesegrade i sju raka matcher, där det har varit lite väl många kryss framåt slutet.

Südtirol drog det längre strået i inbördes möten mot Bari under den ordinarie säsongen, men inför semifinalen råder det inget tvivel om att Bari känns vassare. Som seriens bästa bortalag tillsammans med vinnarna Frosinone ska de kunna ha en bra chans att sätta sig i ett fint utgångsläge inför returen.

Med fler alptoppar i bakgrunden än vad det finns sittplatser på arenan har Stadio Druso inte heller varit någon hemmaborg under säsongen. Med Südtirols senaste insats i bakhuvudet är det därmed svårt att förstå att det i stort sett är helt jämnt på 1X2-marknaden hos spelbolagen. Oddsen för den raka tvåan är klart spelvärda i min mening, även om det inte är en lätt bortamatch på något vis. För 2.71 gånger pengarna hos Betinia spelar vi därmed på den raka tvåan.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Bari vinner
Odds: 2.71
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:30, måndag 29 maj
TV: 
Stream: