Speltips Südtirol – Reggina 26/5: Serie B-playoff

Axel Sjödin Publicerat: 26 maj 2023

Det är äntligen dags för slutspelet i Serie B att dra igång och först ut är mötet mellan Südtirol och Reggina.

Südtirol - Reggina

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Den lilla klubben från det tyskspråkiga Sydtyrolen har stått för en askungesaga i årets upplaga av Serie B och har nu chansen att för första gången i klubbens historia ta sig upp i den italienska högstadivisionen. Reggina har också varit nere och svängt i Serie C, men har en historia i högstaligan och lyckades knipa en playoff-plats med minsta möjliga marginal i den sista omgången.

Südtirol är som sagt en väldigt liten klubb med en hemmaarena som bara tar omkring fem tusen åskådare. Det är klubbens första säsong i Serie B någonsin och de har mot all förmodan varit med och slagits i toppen av tabellen under hela säsongen. De hade länge möjlighet att knipa en av direktplatserna upp, men en rejäl formsvacka framåt slutet av säsongen har gjort att de har halkat ned flera placeringar.

De avslutade i alla fall säsongen som sexa, åtta poäng över sjundeplacerade Reggina som de nu ställs mot i den första playoff-rundan. Sett över hela säsongen ska Südtirol vara klara favoriter här, men att de bara har lyckats ta en enda seger i de avslutande åtta omgångarna är oroväckande inför fredagens möte.

Det är inte heller på hemmaplan de har varit som starkast under säsongen, bara sett till poängskörd på hemmaplan ligger de på den nedre tabellhalvan, det är snarare på bortaplan de har varit som allra starkast.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Säkrade sin plats i sista minuten

Reggina kunde säkra sin slutspelsplats i den 94:e minuten i den sista omgången efter att Luigi Canotto lyckats göra säsongens viktigaste mål. De var beroende av att Palermo inte skulle vinna mot bottenlaget Brescia, som mirakulöst nog lyckades vända ett 0-2-underläge, och behövde själv slå Ascoli i vad som såg ut att gå mot en mållös match där Ascoli var det bättre laget.

Men marginalerna var uppenbart på Regginas sida och nu har de chansen att ta sig tillbaka upp i Serie A för första gången sedan 2009. Formen ser dock inte strålande ut för Regginas del heller med två vinster och tre förluster på deras senaste fem, och de har dessutom den gamla Milanspelaren Jérémy Ménez avstängd inför det första mötet. Annars har många blickar riktats mot Inter-utlånade Giovanni Fabbian som har gjort en väldigt bra säsong för klubben och är någon man kan hålla ett extra öga på.

Det har generellt sett inte blivit många mål i Südtirols matcher, som trots sina blott 38 mål framåt har lyckats nå en hög placering genom en stabil defensiv. Südtirol må kanske inte ha vunnit mycket på senaste, men det har varit många målsnåla kryss och de är inte lätta att slå. Reggina har i sin tur en ganska dålig bortaform och därmed tycker jag att spelet på hemmalaget med pengarna tillbaka vid oavgjort ser bra ut för 1.73 hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Südtirol – Draw no bet
Odds: 1.73
Bolag: Bet365
Spelstopp: 18:00, fredag 26 maj
TV: 
Stream: