Speltips Sunderland – Ipswich 6/8: Spännande premiär

Axel Sjödin Publicerat: 6 augusti 2023

Sunderland och Ipswich möter varandra en spännande match på Stadium of Light i premiäromgången.

Sunderland - Ipswich

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Sunderland stod för en väldigt bra säsong senast då de slutade på sjätte plats som nykomlingar, men föll mot Luton i playoff-semifinalen. Även i år är de en het kandidat till att lyckas ta sig in i playoff, men det är även söndagens gäster. Den anrika klubben Ipswich är tillbaka i Championship efter en fantastisk fjolårssäsong i League One, och de har redan hunnit bli upphaussade som en potentiell uppflyttningskandidat.

Det är med andra ord två förväntade topplag som ställs mot varandra på söndag och det väntas bli en jämn tillställning på Stadium of Light. Sunderland är knappa favoriter, säkerligen mestadels på grund av hemmafördel, men de har trots allt en spännande trupp då de har fortsatt bygga vidare på det lag som tog dem till en sjätteplats i våras.

Tränaren Tony Mowbray är kvar och ledningen har öppnat plånboken för att tillgodose hans behov. De har samtidigt lyckats behålla nyckelspelare från fjolåret och kommer att vara ett tufft lag att möta. Det kommer dock inte att vara en lätt säsong i Championship, med tre starka lag som har trillat ned från Premier League – frågan är om de har vad som krävs för att återigen nå playoff.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ipswich dominerade i League One

Sunderlands fjolårssäsong är ett bevis på att man absolut inte ska räkna bort nykomlingar från League One, och Ipswich har ännu högre ställda förväntningar på sig i år efter en fantastisk säsong i tredjedivisionen.

De släppte in minst antal mål och gjorde överlägset flest – men ändå kom de inte först i tabellen, vilket säger en del om vilken konkurrens det var i toppen. Det blev till slut 98 poäng på 46 matcher, och även om de kommer att få det mycket tuffare i Championship så bör de kunna göra ett bra första år.

Ipswichs trupp har i stort sett redan visat att de håller nivån för Championship, men har i alla fall förstärkt truppen med ett par spelare inför säsongen, samtidigt som de lånar in ett par unga spelare från Premier League-klubbars U21-lag. Men man kan inte påstå att de har satsat särskilt mycket, istället förlitar de sig på den trupp som dominerade League One i fjol.

Det är i alla fall två offensivt skickliga lag som möts under söndagen och det kan nog komma att bli en underhållande tillställning. Vi spelar därmed på att det blir över 2,5 mål för 1.91 gånger pengarna hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.91
Bolag: Bet365
Spelstopp: 18:00, söndag 6 augusti
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+