Speltips Sylvia – Boden 18/6: Bottenmöte

Axel Sjödin Publicerat: 18 juni 2023

Sylvia och Boden ställs inför ett viktigt bottenmöte på Parken i Norrköping i Ettan norras trettonde omgång.

Sylvia - Boden

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Både Sylvia och Boden står på tretton poäng vardera inför omgången och gör därmed upp om viktiga poäng i Ettan norras bottenstrid på söndag. Medan Sylvia numera är ett bekant namn i division 1, så är Boden nykomlingar i år efter att ha vunnit division 2 Norrland förra säsongen.

Det kan knappast påstås att något av lagen är i toppform, men Sylvia har i alla fall lyckats prestera godkända resultat i deras tre senaste matcher. De lyckades bryta en svit på tre raka förluster med att slå Karlstad i slutet av förra månaden och gav därefter serieledande Dalkurd en match då de tog en tidig ledning som de tillslut inte riktigt lyckades försvara hela vägen. De fick till sist gå tomhänta mot Dalkurd, men de fick åtminstone med sig en poäng borta mot Piteå i den efterföljande matchen.

Det har gått trögt för östgötarna än så länge, men lyckas de vinna på söndag är mycket räddat åtminstone. Då får de lite andrum i bottenstriden och kan bygga vidare på en viktig trepoängare. Det är också på hemmaplan de först och främst har tagit sina poäng, tre av fyra segrar har tagits framför hemmapubliken i Norrköping och mot ett Boden som läcker rejält defensivt är de favoriter till att gå segrande ur söndagens batalj.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två defensivt svaga lag

Att släppa in många mål bakåt är Boden däremot inte ensamma om. Boden må ha god marginal ned till tvåan med sina 28 insläppta på 12 matcher, men Sylvia tillhör också bottenträsket med sina 21 insläppta under samma period.

Utöver Piteå är Boden åtminstone det lag på den nedre halvan som har gjort flest mål, så de är absolut inte ofarliga. Till skillnad från många andra lag har de också varit betydligt starkare på resande fot än vad de har varit hemma på Boden Arena. Hela tio av deras totalt tretton poäng har de plockat på bortagräs hittills, men det är med en nedåtgående formkurva.

De vann sina första tre bortamatcher och har därefter åkt på ett kryss och två raka förluster på bortaplan, vilket gör att de nu har en svit på sju raka matcher utan vinst i ligaspelet. I samtliga av dessa sju matcher har de släppt in två mål eller fler, och mot Sollentuna förlorade de med hela 1-6.

Även om Sylvia knappast är i någon storform de heller så känns de trots allt snäppet starkare inför söndag, vilket gör att vi väljer att kombinera dubbelchansen 1X med att båda lagen gör mål för 2.12 gånger pengarna hos Betinia. Boden brukar trots allt, även i förlust, trycka dit åtminstone ett mål.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X & BLGM
Odds: 2.12
Bolag: Betinia
Spelstopp: 16:00, söndag 18 juni
TV: 
Stream: