Speltips Trollhättan – Ljungskile 4/9: Ettan södra

Axel Sjödin Publicerat: 4 september 2023

FC Trollhättan välkomnar Ljungskile till Edsborgs IP i jakten på tre tunga poäng i toppstriden.

Trollhättan - Ljungskile

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Trollhättan har hållit sig kvar i en tuff och jämn toppstrid med flertalet formstarka lag inblandade. Ljungskile är i sin tur nätt och jämnt på rätt sida strecket längre ned i tabellen, och är i behov av alla poäng de kan komma över inför den sista tredjedelen av säsongen.

FCT hade en lite tyngre period under sommaren, vilket har gjort att andra lag har kommit ikapp och gått förbi i toppstriden, men de har fortfarande en kvalplats i superettan i egna händer. Vinner de mot Ljungskile hoppar de upp på andraplatsen, förbi Falkenberg och Lund.

Formen har också sett bättre ut under senare tid, med tre vinster på deras fyra senaste matcher. Alibek Aliev fortsätter att ösa in mål som vanligt och gjorde två borta mot Tvååker senast, vilket gör att han nu är uppe på 19 mål under säsongen. Offensivt har de sett bra ut under hela säsongen, och i sommarfönstret har de nu försökt hämta in defensiv rutin för att säkra upp läget något inför slutspurten i tabellen. Det satsas fullt ut för att nå superettan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ljungskile försöker hålla sig undan från botten

Ljungskile kommer senast från en livsviktig seger hemma mot Norrby, i en match där gästerna gällde som favoriter. Men Aulon Bitiqi kunde städa undan boråsarna med ett hattrick och säkrade således tre blytunga poäng för Ljungskile i bottenstriden. Detta gjorde att de hoppade upp tre placeringar – från direkt nedflyttning till säker mark, och då samtliga konkurrenter i botten redan har hunnit förlora den här omgången så har de en fin chans att fortsätta klättra ifall de skulle få med sig poäng mot FCT.

Det kommer dock inte att bli lätt att få med sig poäng hem från Trollhättan. På hemmaplan har Ljungskile haft en väldigt positiv trend med elva poäng på deras fem senaste matcher, men samma trend har inte riktigt gått att se på bortaplan.

De har blivit nollade i fyra av de fem senaste bortamatcherna, och har haft svårt att producera mål generellt. Trollhättan har tidigare varit väldigt framåtlutade, vilket har gjort att vi har fått se många målrika matcher, men med sina värvningar har de tydligt signalerat att de vill kunna stänga bakåt bättre, vilket de också har lyckats med. Mot ett ganska trubbigt Ljungskile bör de ha goda chanser att hålla en tredje raka nolla i ligaspelet.

Vi spelar därmed på att FCT vinner utan att släppa in mål för 2.60 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Trollhättan vinner mot noll
Odds: 2.60
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, måndag 4 september
TV: 
Stream: