Speltips Trollhättan – Oddevold 11/9: Toppmöte

Axel Sjödin Publicerat: 11 september 2023

På måndag väntar ett tungt toppmöte i toppen av Ettan södra, då FC Trollhättan ställs mot serieledande Oddevold.

Trollhättan - Oddevold

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Tidigare under säsongen var det Trollhättan som låg i toppen av tabellen, men efter en ganska svag sommar har de tappat initiativet i ligan, och jagar nu istället topplaceringarna. Oddevold är nu istället det lag som ligger bäst till för att kliva upp i superettan och i skrivande stund har de tre poäng ned till Falkenberg, som redan har spelat sin match för omgången.

Oddevold har 47 poäng i nuläget, och Trollhättan står på 41, tre poäng bakom Falkenberg på andraplatsen och en poäng bakom Lund som inte heller har spelat sin match mot Ljungskile än. En förlust för FCT:s del hade inneburit att de hade tappat mycket mark i toppstriden, medan en vinst gör att hoppet i allra högsta grad lever. Det är med andra ord en riktig sexpoängare som väntar på måndag.

Trollhättan känns dock inte lika heta som de gjorde tidigare under säsongen. Tränare Vigan Berbatovci har inte lyckats leda laget till samma resultat som Mak Lind gjorde tidigare, och senast blev det bara ett oavgjort resultat hemma mot Ljungskile, vilket gjorde att de tappade greppet om andraplatsen.

Det var dock en ganska bra match i övrigt från Trollhättans del, som dessförinnan radat upp två raka 3-0-segrar mot Oskarshamn och Tvååker.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Oddevold är obesegrade i sexton raka

Oddevold kliver in i det här viktiga toppmötet med en obesegrad svit på 16 raka matcher, och behöver egentligen bara se till att inte förlora i Trollhättan för att behålla initiativet i tabelltoppen. Med blott 13 insläppta mål under hela säsongen har de seriens klart starkaste defensiv och det kommer inte att bli en lätt uppgift för FCT att få med sig tre poäng, inte ens på hemmaplan.

De kommer senast från en fin 2-1-seger mot Vänersborg, som de mycket väl hade kunnat vinna med större marginal än vad de gjorde. Oddevold är ett av ligans mest formstarka lag och bevisligen det som är svårast att slå. Uddevalla-klubben känns i dagsläget redo för superettan och Rikard Nilsson har gjort ett fint jobb med truppen i år.

Trollhättan måste gå framåt här, medan Oddevold lär vara ganska nöjda med en poäng, vilket bäddar för en matchbild där Oddevold lär försöka satsa på omställningar – något de har varit bra på under året. Mot ett lite svajande Trollhättan har de goda chanser att få med sig poäng och i min mening är det rätt fina odds på Oddevold med pengarna tillbaka vid oavgjort för 1.95 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Oddevold – Draw no bet
Odds: 1.95
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, måndag 11 september
TV: 
Stream: