Speltips Trollhättan – Torn 18/6: Har täppt till defensiven

Axel Sjödin Publicerat: 18 juni 2023

Serieledande Trollhättan ställs mot Torn på söndagseftermiddagen i Ettan södras trettonde omgång.

Trollhättan - Torn

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Trollhättan har under flera säsonger varit uppe och nosat på topplaceringarna i Ettan södra, men i år har de av allt att döma lyckats ta nästa kliv. Efter tolv spelade omgångar innehar de ligaledningen med tre poäng ned till jagande Oddevold och är klara favoriter till att plocka tre nya poäng nu på söndag.

Senast tog de en tung trepoängare borta mot Ahlafors i en match där slutresultatet skrevs till 0-4 i gästernas favör. Även om Trollhättan lyckats ta ledningen tidigt genom skyttekungen Alibek Aliev dröjde det länge innan de kunde sätta spiken i kistan, trots att Ahlafors åkte på två röda kort i den 35:e minuten och därmed bara spelade med nio man på plan.

Aliev skulle i alla fall få ännu ett mål, samtidigt som Samuel Mattias Rundqvist och Enoch Adu kunde utöka i slutminuterna. De lyckades även slå Ahlafors en knapp vecka tidigare i svenska cupen med 4-3, och att de har lyckats göra åtta mål på dessa två matcher lär kännas förlösande för ett lag som har stannat av lite i målproduktionen under de senaste omgångarna.

Inför den senaste omgången hade de kryssat i tre av fyra matcher, vilket har gett jagande lag en chans att komma ikapp. Men de verkar ha fått igång Aliev igen, som har stått för en strålande säsong hittills och som redan har hunnit förbättra sin målskörd för klubben i jämförelse med hans två tidigare säsonger i Trollhättan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Torn har svårt att göra mål

På tal om skyttekungar så märks det verkligen av att Torn saknar sin från fjolåret. De må ligga på samma plats i tabellen nu som de avslutade fjolåret på, men det har inte alls sett lika lovande ut i år som det gjorde förra året. Noah Christoffersson vann skytteligan i fjol med sina 21 fullträffar för Torns räkning, men han såldes till Örgryte inför säsongen och de har uppenbart inte lyckats ersätta honom.

Torn har nämligen bara lyckats prestera sju mål framåt, vilket är näst sämst i hela ligan. De har i alla fall, trots det, lyckats gå obesegrade i sex raka matcher, vilket gör att de håller sig undan bottenplaceringarna. Fem av dessa sex matcher har emellertid varit kryss och det har i huvudsak varit mot andra lag på den nedre tabellhalvan. Torn har onekligen bättrat på formen en aning, men borta mot serieledande Trollhättan kan det bli svårt att hålla i sviten.

Defensiven har i alla fall tätats till rejält och de har inför söndag bara släppt in ett enda mål på deras fyra senaste matcher. Trollhättan må ha öst in mål mot ett Ahlafors med nio man, men lär förmodligen inte köra över Torn på samma vis. Samtliga av Torns sex senaste matcher har slutat med under 2,5 mål, vilket också gäller för tre av FCT:s senaste fem. Underspelet lockar därmed för hela 2.26 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.26
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, söndag 18 juni
TV: 
Stream: