Speltips Trollhättan – Tvååker 26/5: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 26 juni 2023

Trollhättan har chansen att återta serieledningen igen då de ställs mot Tvååker på hemmaplan under måndagen.

Trollhättan - Tvååker

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

För några omgångar sedan var Trollhättan solklar serieledare, men efter att ha kommit in i en liten formsvacka har andra lag lyckats ta ikapp och det har nu börjat tätna i toppen av Ettan södra. Lund, som redan har spelat sin match den här omgången, har tagit sig förbi och Oddevold riskerar att göra detsamma i deras match under söndagen.

Trollhättan är i alla fall solklara favoriter till att besegra Tvååker och därmed återta ligaledningen på måndag, trots att de bara vunnit en av sina fyra senaste matcher. Senast blev det en väldigt överraskande förlust hemma mot Torn i en match där de var ännu större favoriter inför. Men en kollaps i första halvlek, med tre insläppta mål, satte käppar i hjulet för dem. De lyckades nästan hämta upp det i andra, men är onekligen inne i en formsvacka för tillfället.

Ett uppehåll fram till slutet av juli är därmed kanske precis vad FCT behöver, men de hade nog väldigt gärna avslutat vårsäsongen i toppen av tabellen innan dess. Kollapsen mot Torn lär nog inte upprepas igen, då tre mål är vad de har släppt in på deras nio föregående matcher totalt. Defensivt har de varit väldigt säkra och jag förväntar mig en uppryckning redan på måndag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tvååker har haft det svårt för topplagen

Gästande Tvååker har varit ett återkommande inslag som mittenlag i Ettan södra under senare år och det är där de placerar sig hittills även i år. Inför omgången ligger de på nionde plats där de fortsätter att blanda och ge resultatmässigt.

Trollhättan är ett lag med betydligt högre ambitioner och större resurser, men det räcker inte alltid hela vägen. Tvååker lyckades sätta stopp för toppkonkurrenten Oddevold i den senaste omgången och var nära att få med sig alla tre poäng efter att ha kvitterat sent och därefter fått en straff mot ett reducerat Oddevold, som de tyvärr sumpade.

De har framförallt lyckats slå lagen under dem i tabellen och är således välförtjänt lite avskilda från bottenstriden. Deras tre senaste segrar kom mot Norrby, Ljungskile och Ängelholm som alla kämpar kring nedflyttningsplatserna. Mot bättre motstånd har det i regel gått som förväntat och även om Trollhättan inte verkar vara i toppform så har Tvååker inte visat upp särskilt mycket som tyder på att de kan åka dit och plocka poäng i en tuff bortamatch.

FCT borde kunna lösa detta i en sista kraftansträngning innan uppehållet och då de trots allt har lyckats göra tio mål i deras tre senaste matcher känns det ganska tryggt att kombinera den raka ettan med över 2,5 mål för 2.05 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Trollhättan & över 2,5 mål
Odds: 2.05
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, måndag 26 juni
TV: 
Stream: