Speltips Tromsö – Stabaek 25/6: Formstarkt hemmalag

Axel Sjödin Publicerat: 25 juni 2023

Formstarka Tromsö tar emot Stabaek på Alfheim Stadion under söndagskvällens ligaomgång i Norge.

Tromsö - Stabaek

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Sedan Tromsö tog sig upp i Eliteserien igen 2021 har de fortsatt att förbättras år efter år och är nu tidigt inblandade i toppstriden efter en imponerande resultatrad under de senaste veckorna. De är klara favoriter inför mötet mot nykomlingen Stabaek, som också har haft en stark säsongsinledning.

Då Tromsö har en match mindre spelad än lagen ovanför dem kan de mycket väl utmana om andraplatsen mot ett Brann som bara ligger en poäng ovanför dem. Men tredje plats är i sig en stor bedrift för Tromsö och någon titelstrid lär det inte vara tal om då Bodö/Glimt redan har dragit iväg rejält i tabellen med 31 poäng av 33 möjliga såhär långt.

Tromsö har i alla fall lyckats vinna fyra av sina fem senaste matcher, där den enda förlusten kom mot just serieledarna för några veckor sedan. Inför söndagens match har de tre raka segrar och senast lyckades de vända och vinna borta mot bottenlaget Aalesund i en spännande 3-2-match.

Framgångarna har dock först och främst kommit på bortaplan där de har tagit 13 av 15 möjliga poäng, medan resultaten framför hemmapubliken inte har varit lika imponerande. I den senaste matchen på Alfheim Stadion lyckades de i alla fall ta en tung seger mot Sarpsborg i en match som slutade 2-1.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Stabaek har imponerat som nykomlingar

Gästerna har som sagt stått för en stark säsong hittills och har tagit sig upp på åttonde plats efter tio spelade omgångar. De står såklart i skuggan av den andra nykomlingen Brann, som har tagit Eliteserien med storm och ligger på andra plats i nuläget, men en placering på den övre tabellhalvan måste ändå ses som ett väldigt fint resultat för ett lag som spelade i OBOS Ligaen under den senaste säsongen.

Det är dock framförallt på hemmaplan som Stabaek har levererat bra resultat, och de är fortfarande obesegrade hemma på Nadderud stadion efter sex matcher. Senast lyckades de spela 2-2 hemma mot det krisande storlaget Rosenborg då de nästan höll undan hela vägen efter att ha tagit en väldigt tidig 2-0-ledning.

På resande fot har det däremot gått betydligt tyngre med tre förluster av fyra möjliga och mot ett formstarkt Tromsö känns utsikterna inte särskilt ljusa för att förbättra den statistiken. Stabaek har åtminstone lyckats göra mål i åtta raka matcher och brukar göra det tufft för motståndarna. Därmed spelar vi på att båda lagen lyckas göra mål för 1.80 gånger pengarna hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.80
Bolag: Bet365
Spelstopp: 17:00, söndag 25 juni
TV: 
Stream: