Speltips Union Santa Fe – Boca Juniors 6/7: Skrällchans

Axel Sjödin Publicerat: 5 juli 2023

Boca Juniors gäller som knappa favoriter borta mot bottenlaget Unión de Santa Fe på torsdagskvällen.

Unión - Boca Juniors

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Som vi har varit inne på i tidigare speltips så har säsongen knappast gått som planerat för Boca Juniors än så länge. De regerande mästarna återfinns först på elfte plats i tabellen i ligans första fas och har haft det förtvivlat svårt att hitta formen. Det har varit spretiga resultat och det känns långt ifrån självklart att de ska lyckas plocka tre poäng mot bottenlaget Unión på torsdagskvällen.

Boca Juniors spel i Copa Libertadores är vad som har räddat dem från en total kölhalning än så länge, då de utan större bekymmer toppade sin grupp och därmed går in i slutspelet som första seed. Men i ligaspelet har de knappt gått att känna igen från mästarsäsongen i fjol och riskerar nu att helt och hållet missa internationellt cupspel inför nästa säsong.

De har åtminstone två raka vinster i ryggen då de först körde över venezuelanska Monagas i Copa Libertadores sista gruppspelsmatch, och därefter tog en viktig 2-0-seger hemma mot Sarmiento i ligaspelet i måndags. Men det var deras första seger i ligaspelet sedan i maj, och under den perioden har de åkt på ett par riktigt förödmjukande resultat. Bland annat en förlust mot tabelljumbon Arsenal Sarandí och en 0-4-förlust mot niondeplacerade Godoy Cruz.

Formen har som sagt varit väldigt upp och ned för Boca, men de är i alla fall favoriter till att plocka ännu en trepoängare nu på torsdag, vilket potentiellt kan göra att de slår sig in i topp nio, som innebär en plats i Copa Sudamericana nästa säsong.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Unión har visat upp bra form

Motståndet är dock inte helt tandlöst, trots att de återfinns först på plats 24 i den 28 lag stora ligan. Unión de Santa Fe var länge tabelljumbo, efter att bara ha vunnit en enda match på deras första 15 under säsongen, men på senare tid har de lagt in en ny växel och verkar ha prickat in en formtopp inför avslutet av den första fasen.

De förlorade i den senaste omgången borta mot Atlético Tucuman, men hade innan dess en svit på sex raka matcher utan förlust, där de lyckades klättra tre placeringar i tabellen. Fyra segrar på sex matcher är en otrolig förbättring från vad de har visat upp hittills och det har mestadels varit mot mittenlag som de har lyckats plocka poäng.

Defensiven har sett betydligt bättre ut under senare tid, med bara tre insläppta på deras sju senaste. Boca Juniors kommer med andra ord absolut inte att få något gratis mot bottenmotståndet, vilket också återspeglas hos spelbolagen. För hela 3.35 hos Coolbet tycker jag att den raka ettan är värd att spela på, även om Boca Juniors har en bättre trupp. Unión har haft mycket bättre form under senare tid och har vunnit två av deras tre senaste hemmamatcher.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Unión vinner
Odds: 3.35
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 22:00, torsdag 6 juli
TV: 
Stream: