Speltips Valencia – Athletic Bilbao 26/1: Copa del Rey

Axel Sjödin Publicerat: 26 januari 2023

Valencia och Athletic Club gör upp om en plats i semifinalen i Copa del Rey under onsdagskvällen.

Valencia - Athletic Club

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Samtidigt som det spelas ett Madrid-derby på annat håll drabbar Valencia och Athletic Bilbao samman på Mestalla i Copa del Rey. Det lär bli en spännande match då det i stort sett är helt jämnt på 1X2-marknaden inför kvartsfinalen mellan två lag som är lite svåra att placera i nuläget.

Valencia håller sig stabilt kring mitten av tabellen, men är trots det närmare en bottenstrid än att utmana om Europaplatserna. I och med att flera lag nere i botten har börjat vakna till liv så smått så har Los Che bara tre poängs marginal ned till Real Valladolid under strecket. En förlust mot Cádiz och ett kryss mot Almería i deras två senaste matcher har inte stärkt deras aktier.

De kryssade dock mot Real Madrid för nästan exakt två veckor sedan då de möttes i Saudiarabien i supercupens semifinal. Marängerna skulle ta sig vidare på straffar tillslut ändå, men det är trots allt den bästa prestationen som Valencia har stått för på den här sidan uppehållet. Annars tuffar Gennaro Gattusos lag på utan att imponera nämnvärt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Athletic Club tenderar att vara svårslagna i cupsammanhang

De gästande baskerna har visat betydligt mer under säsongen, men det finns en hel del frågetecken kring formen sedan uppehållet. Tidigt in på säsongen så låg de högt upp i tabellen, men har sedan dess sjunkit ned stadigt i tabellen och börjar så smått halka efter i striden om fjärdeplatsen.

Det har varit tunga resultat under senare tid då de inte fått med sig en enda trepoängare i de fyra matcher som de har haft mot toppkonkurrenter sedan jul. Det blev kryss mot Real Betis och Osasuna, samt förluster mot Real Sociedad och nu senast Real Madrid.

Som alltid så är det främst på San Mamés som poängen har tagits, vilket inte bådar gott inför deras resa till Mestalla nu på torsdag. Det har blivit sex raka matcher utan vinst på bortaplan i ligan, vilket de hoppas kunna vända nu.

I cupspel så tenderar Athletic Clubs starka defensiv göra dem till en farlig motståndare även när de inte är på topp. Det lär förmodligen inte bli en särskilt målrik match, men underspelet ligger ändå lite väl lågt för att spela på. Ett spel på att “båda lagen gör mål – nej” går däremot att hitta för 1.90 hos Bethard, vilket har suttit i fyra av fem av Athletic Clubs senaste matcher.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Nej
Odds: 1.90
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, torsdag 26 januari
TV: 
Stream:  Aftonbladet Plus

Jämför odds: