Speltips Vänersborg – BK Olympic 22/6: Bottenmöte

Axel Sjödin Publicerat: 21 juni 2023

Bottenlaget Vänersborg ställs mot BK Olympic i ett viktigt möte från den nedre tabellhalvan.

Vänersborg - BK Olympic

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det var inte längesedan något av lagen kom upp till Ettan södra från division 2 och båda har uppvisat samma nedåtgående trend sedan deras debutsäsong. VIF imponerade 2021, men har närmat sig botten av tabellen och befinner sig i nuläget näst sist i tabellen med bara 11 poäng. Även BK Olympic imponerade som nykomling förra året, men har av allt att döma tagit ett kliv tillbaka sedan dess.

Inför omgången är det tre poäng som skiljer dessa lagen åt och båda är i stort behov av en trepoängare. Efter tre matcher som obesegrade runt månadsskiftet har Vänersborg återigen börjat förlora matcher. Senast har det blivit en 0-3-förlust mot det formstarka Eskilsminne och en knapp 0-1-förlust i lördags borta mot Åtvidaberg.

Den tidigare succétränaren Andy Kilner har en del att bita i då Vänersborg framförallt har haft stora problem med målproduktionen. De har också förlorat fyra av sex matcher på hemmaplan hittills, vilket inte är särskilt förtroendeingivande inför torsdagens drabbning.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

BK Olympic har varit ojämna

Gästerna har blandat och gett hittills under säsongen, och håller sig nätt och jämnt undan nedflyttningspositionerna efter tretton omgångar. Efter en så stark säsong som nykomling som de hade ifjol, då de slutade sexa, så är det inte konstigt att russinen har plockats ur kakan. Tränaren Mesut Meral anslöt till AIK:s tränarstab inför säsongen samtidigt som de har tappat flera viktiga spelare.

Olympic har lyckats ta ett par meriterande segrar under den senaste månaden då både Ariana och Falkenberg har fått gå tomhänta efter möten mot Malmöklubben. Men det är verkligen blandade prestationer där de inte kan räkna med poäng mot bottenmotstånd.

I den senaste omgången ställdes de mot tabelljumbon Ljungskile hemma och var i underläge under stora delar av matchen. Ljungskile tog ledningen två gånger om och Olympic får trots allt vara rätt nöjda med en poäng efter att resultatet tillslut skrivits till 2-2.

På 1X2-marknaden känns torsdagens match väldigt öppen och det är mycket tack vare Olympics ojämna prestationer blandat med Vänersborgs ganska svaga hemmafacit. Men med tanke på att VIF inte lyckats trycka in ett enda mål i deras fyra senaste hemmamatcher så ligger trots allt spelvärdet hos gästerna eftersom Vänersborg ses som favoriter hos spelbolagen. För 2.11 gånger pengarna hos Coolbet spelar vi därmed på att Olympic vinner med pengarna tillbaka vid oavgjort.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BK Olympic – Draw no bet
Odds: 2.11
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, torsdag 22 juni
TV: 
Stream: