Speltips Vasalund – Täby 22/6: Viktiga poäng

Axel Sjödin Publicerat: 21 juni 2023

Viktiga poäng står på spel då Vasalund och Täby gör upp om vilket av Stockholmslagen som ska hänga på i toppen på torsdag.

Vasalund - Täby

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Både Vasalund och Täby befinner sig strax under bottenstriden, men har fortfarande kontakt med Sandviken på tredjeplatsen. Det är därmed tre väldigt viktiga poäng som står på spel i derbyt då Täby kliver in i mötet med 22 poäng och har Vasalund bakom sig på 21, tillsammans med en stor klunga av lag.

Det är två rätt formstarka lag som ställs mot varandra här. Vasalund har svajat lite och har blandat resultaten rätt friskt, men under senare tid har de lyckats rada upp fyra segrar på deras fem senaste ligamatcher. De åkte förvisso ut ur svenska cupen mot Sollentuna tidigare under månaden, men totalt sett får man ändå säga att de har visat på en uppåtgående trend.

I lördags tog de en väldigt övertygande seger mot topplaget Stockholm Internazionale då de bortaslog dem med 3-0 efter en stark andra halvlek. Resultaten på hemmaplan har däremot inte varit särskilt bra under säsongen, där de har förlorat mer än vad de har vunnit.

I deras fyra senaste matcher hemma på Skytteholms IP har supportrarna fått bevittna tre förluster.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Täby är svårslagna

Gästande Täby har haft en mer stabil formkurva och lär gå in i torsdagens match med sju raka matcher utan förlust. Fyra av dessa har dock varit kryss, men de har uppenbart visat sig svårslagna och stod senast för en stark insats hemma mot serieledande Dalkurd som de höll till 1-1. Täby tog ledningen i andra halvlek, men lyckades inte hålla undan hela vägen och fick nöja sig med delad pott.

Det är andra gången de har tappat en ledning under en kort tid, men krysset mot Dalkurd lär åtminstone vara långt mindre bittert än vad deras tappade ledning mot Boden var tidigare under månaden. Täby gick in i halvtidsvilan med en bekväm 3-0-ledning mot bottenlaget, vilket de tappade till 3-3 i andra halvlek – en total kollaps med andra ord.

Men de har i åtminstone vunnit sina två senaste bortamatcher och har två giftiga anfallsvapen i form av Samuel Dawid Rydz och Zinedin Smajlovic som båda har varit i bra form på senaste.

Vasalund är, trots Täbys obesegrade svit, klara favoriter inför mötet. Hemmalaget har en bättre trupp, som var med och utmanade om toppositionerna förra året, men Täby har överraskat positivt såhär långt i år. Vasalund verkar i alla fall ha börjat komma igång och bör förmodligen också ses som favoriter hemma, även om oddsen är lite väl viktade i hemmalagets fördel. För 1.61 gånger pengarna är det i alla fall fortfarande ganska lockande att spela på att båda lagen gör mål hos Bet365, då ingen av dem har imponerat defensivt.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.61
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:00, torsdag 22 juni
TV: 
Stream: