Speltips Västerås – Östersund 6/3: Möjlighet till avancemang

Axel Sjödin Publicerat: 6 mars 2023

Västerås har fortfarande en god chans att skrälla rejält i gruppen om de lyckas slå Östersund i den sista gruppspelsomgången.

Västerås - Östersund

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En inledande och övertygande vinst mot Varberg var bara det ett starkt besked från superettanklubben, men att de lyckades få med sig ett kryss borta mot AIK gör verkligen så att de måste tas på allvar i grupp E nu. De står på samma poäng som AIK inför den sista omgången, med ett mål mindre i målskillnad.

Östersund har i sin tur gått helt lottlösa under gruppspelet och ligger på noll poäng utan något gjort mål hittills. De har alltså redan åkt ut ur cupen inför den sista gruppspelsomgången, men får se det som ett bra tillfälle att testa sin nivå mot starkt superettan-motstånd inför säsongsstarten.

Trots att VSK har blivit av med sin stora skyttekung Viktor Granath så har de verkligen sett farliga ut under försäsongen. Innan cupen drog igång så har de hunnit med att slå både Norrköping och Brommapojkarna på övertygande vis och även om man ska ta försäsongen med en nypa salt så kan de mycket väl bli en toppkandidat i årets upplaga av superettan ifall de spelar såhär.

Då de möter det svagaste laget i gruppen så har de också en rimlig chans att få spela slutspel i svenska cupen, vilket hade varit sensationellt för en klubb som Västerås.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Östersund har inte gjort mycket väsen av sig i gruppen

Gästande Östersund har till skillnad från Västerås inte alls lämnat något större avtryck i gruppen och har inte alls lyckats stå upp mot allsvenskt motstånd. De klarade verkligen sig med nöd och näppe kvar i superettan förra säsongen då de efter vinst i den sista omgången lyckades sno åt sig en kvalplats på målskillnad bara.

En nedflyttning hade förmodligen dessutom inneburit konkurs för klubbens del, så de har verkligen varit på ruinens brant för bara några månader sedan. Mycket pekar på att de kommer att ha ännu en kämpig säsong framför sig i superettan då de inte har mycket resurser att röra sig med.

Mot ett formstarkt VSK i Västerås så borde de inte ha särskilt mycket att hämta. Västerås har varit väldigt duktiga på att freda målet då de har hållit nollan mot en rad tuffa motståndare under försäsongen, samtidigt som Östersund inte har lyckats hitta målet ännu i svenska cupen.

Därmed så tycker jag att det är rätt fina odds på att Västerås vinner mot noll för 2.90 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Västerås vinner mot noll
Odds: 2.90
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 19:00, måndag 6 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo