Speltips Viborg – FC Köpenhamn 29/5: Avgörande toppmatch

Axel Sjödin Publicerat: 29 maj 2023

Superligaen närmar sig sin upplösning och FC Köpenhamns bortamatch mot Viborg kan bli avgörande i titelstriden.

Viborg - FC Köpenhamn

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med två omgångar kvar att spela i slutspelsrundan är det bara en poäng som skiljer mellan FCK och jagande Nordsjälland. Detta är den sista stora utmaningen kvar på säsongen då FCK möter ett formsvagt Randers på hemmaplan i den sista omgången. De är på god väg att försvara sin titel från i fjol, men ännu är ingenting klart i den väldigt jämna titelstriden.

Viborg är själva inte helt uträknade från titelstriden då de har fem poäng upp till Köpenhamn med två omgångar kvar att spela, men resultaten behöver verkligen gå deras väg för att de ska ha en chans. Istället får de förmodligen försöka sikta in sig på andraplatsen på Nordsjällands bekostnad, men även det kommer bli tufft, men då de möter varandra i den sista omgången är det inte omöjligt.

Det är två formstarka lag som möter varandra nu på måndag då Viborg har tagit 10 poäng av 15 möjliga på sina fem senaste matcher. Framförallt är Viborg tuffa att slå och är ett av de lag som har minst antal förluster i ligan, med bara en enda förlust i slutspelsrundan hittills kommer FCK inte att få det lätt att plocka tre poäng på Viborg Stadion.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

FCK har vänt formkurvan

Gästerna måste plocka tre poäng ifall de fortsatt vill ha titeln i egna händer och de verkar ha lyckats vända formen när det gäller som mest. Efter en svag period med bara en vinst på fem matcher verkar de ha lyckats vända lagom till de sista omgångarna. Två segrar och en cuptitel har bärgats under de senaste veckorna och självförtroendet lär vara på topp inför avgörandet i ligan.

FCK såg länge uträknade ut ur titelstriden, men lyckades rada upp sex raka segrar i slutet av den ordinarie säsongen, vilket gjorde att de ett åtta poäng stort försprång upp till Nordsjälland i toppen. En säsong som inte såg särskilt lovande ut kan nu istället sluta med både cup- och ligatitel för landets klart mest resursstarka klubb. Både Jordan Larsson och Viktor Claesson förväntas starta för FCK:s del på måndag och båda har varit med och bidragit till målproduktionen under senare tid.

Det har varit målrika historier för FCK i deras senaste matcher och Viborg kan absolut bjuda upp till dans. Vi spelar därmed på att det blir över 2,5 mål kombinerat med att båda lagen gör mål för 1.97 gånger pengarna hos Coolbet. Viborg är stabila defensivt, men måste fram då en seger är ett måste för att de ska kunna blanda sig in i titelstriden.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål & BLGM
Odds: 1.97
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, måndag 29 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo