Speltips Viborg – Lyngby 28/7: Andra omgången

Axel Sjödin Publicerat: 28 juli 2023

Den andra omgången av danska Superligaen inleds under fredagskvällen med mötet mellan Viborg och Lyngby.

Viborg - Lyngby

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Viborg stod för en väldigt fin säsong ifjol då de slutade fyra i Superligaen och överträffade alla förväntningar. De gäller som klara favoriter mot gästande Lyngby i den andra omgången då båda lagen jagar sin första poäng för säsongen.

Även om de var nederlagstippade på förhand så kan ingen ha varit nöjd med Viborgs insats i öppningsmatchen mot Nordsjälland i den förra omgången. Det var jämnt mellan dessa två lag under fjolåret, men i måndags blev det en överkörning från Nordsjällands del, och matchen slutade 4-1, trots att Viborg tidigt tagit ledningen.

Viborg har kvar sin succétränare Jacob Friis även inför den här säsongen, men har tappat ett par tongivande spelare under transferfönstret. Bland annat har skyttekungen Jay-Roy Grot sålts till Sydkorea, Elias Achouri till FC Köpenhamn och Clint Leemans har återvänt hem till Nederländerna.

Det är inte många som tror att Viborg kan upprepa sin starka säsong från fjolåret och det var inte mycket i premiären som motbevisade detta.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kommer att bli en tuff säsong för Lyngby

Lyngby har varit ett lag som har åkt upp och ned mellan första- och andradivisionen under senare år. Under fjolårssäsongen klarade de sig undan nedflyttning med blotta förskräckelsen då det var målskillnad som räddade kvar dem i den sista omgången.

Tillsammans med Vejle och Hvidovre förväntas de kämpa för sin överlevnad i botten av tabellen och ingen blev förvånad när de förlorade sin öppningsmatch hemma mot storlaget FCK förra helgen. Men insatsen var trots allt inte dålig och det blev en knapp förlust med 1-2 efter en tapper insats från hemmalaget.

Men de var väldigt svaga på bortaplan under fjolåret och utan några direkta förstärkningar inför årets säsong kommer de förmodligen att fortsatt få det tufft att hävda sig. Magnus Jensen har i alla fall hämtats in från Horsens för att förstärka mittlåset, men Lyngby är som sagt fortfarande ett av bottenlagen i Danmark.

Båda lagen lär i alla fall gå för segern här, och de bjöd båda på målrika och underhållande matcher senast. 1X2-marknaden känns alltid lite svår såhär tidigt in på säsongen, och därför väljer vi istället på överspelet för 1.71 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.71
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, fredag 28 juli
TV: 
Stream: