Speltips Viking – Vålerenga 13/6: Toppmatch

Axel Sjödin Publicerat: 12 juni 2021

Den norska Elitserien är i full gång och nu på söndag väntar en toppmatch mellan Viking och Vålerenga.

Viking - Vålerenga

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit en väldigt turbulent öppning på säsongen för hemmalaget från Stavanger. Efter att ha öppnat med en vinst mot Brann så blev de utklassade med 0-5 mot Rosenborg och därefter förlorade de på hemmaplan mot nykomlingen Tromsø med 0-1 kort därefter. Trots detta har det inte varit en helt tokig start på säsongen för Vikings del.

De har tre vinster och tre förluster hittills och deras insatser har varierat kraftigt under bara de sex första matcherna på säsongen. Senast åkte de på en förlust mot Haugesund i en match där de var klara favoriter att vinna, de var dock inte riktigt nära och Haugesund kunde dra ifrån med en tvåmålsledning tidigt i andra som senare kort dessutom blev en tremålsledning.

Det är oroväckande för Vikings del att de inte vinner de matcher som förväntas av dem samtidigt som de åkt på storstryk när de väl mött ett storlag i Rosenborg. Trots detta är de fortfarande med precis bakom toppen med ett gap ned till sjundeplatsen. Den lägre halva av tabellen har två poäng som skiljer mellan sjunde- och sextonde plats, så den klungan vill man inte bli indragen i.

Vålerenga har sett ut som det bättre laget

Vi får se hur Viking hanterar tufft motstånd när Vålerenga kommer på besök och här har chansen att vid vinst haka på Rosenborg i ligaledning med 14 poäng efter sju matcher. Bortalaget öppnade säsongen med att kryssa mot storklubben Rosenborg och har hittills tre vinster, två kryss och en förlust såhär långt in på säsongen.

De senaste två matcherna har varit vinster och Vålerenga ser ut att vara i fin form, framförallt imponerade de där de i slutet av maj plockade tre poäng borta mot Molde, som definitivt är en av säsongens tuffaste matcher.

De har satt sig i ett bra utgångsläge för att vara med och hota i toppen och en vinst mot Viking här hade verkligen skickat signaler om att Vålerenga är att räkna med i årets upplaga av Elitserien.

Med tanke på Vikings smått kaotiska inledning med mycket mål så hade ett överspel varit bra här, men oddsen är tyvärr alltför låga. Istället jag på att Vålerenga fortsätter där de slutade innan landslagsuppehållet och säkrar en trepoängare mot ett Viking som ännu inte bevisat att de kan mäta sig mot bättre lag. För 2.38 gånger pengarna hos Lucky Sports kan du alltså spela på den raka tvåan här.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Vålerenga vinner
Odds: 2.38
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:00
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: