Speltips Arsenal – Aston Villa 22/10: Viktiga poäng på nedre halvan

Axel Sjödin Publicerat: 22 oktober 2021

Fredagskvällens enda match från Premier League spelas mellan Arsenal och Aston Villa på Emirates Stadium.

Arsenal - Aston Villa

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är två lag som halkat efter i tabellen som möts på fredag och båda hade verkligen behövt en vinst för att försöka hänga på den övre halvan. Arsenal har i alla fall klättrat ur bottenträsket snabbt efter en horribel start och är nu faktiskt obesegrade i fem raka ligamatcher.

Det var dock verkligen med nöd och näppe som the Gunners lyckades få med sig en poäng på Emirates mot gästande Crystal Palace i måndags då inhoppande Alexandre Lacazette fick in en kvittering med vad som mycket väl kan ha varit matchens sista spark i den 95:e minuten.

Så trots deras svit som låter bra på papperet så har Arsenal ändå verkligen inte imponerat såhär långt in på säsongen. Dessförinnan kryssade de borta mot Brighton i en match de ska vara väldigt tacksamma att de fick med sig en pinne från och återigen är det samma problem som ältas kring Arsenal, Mikel Arteta och de bristande satsningarna från ledningens sida.

Mot Aston Villa får de också kanske klara sig utan en av lagets få ljuspunkter i Bukayo Saka som fick lämna planen mot Crystal Palace i andra halvlek. Granit Xhaka är också fortsatt borta, men i övrigt är det inte många förändringar som förväntas till Arsenals startelva från tidigare matcher. Lacazette gjorde dock ett väldigt bra inhopp senast och kanske får chansen här på fredag.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Chans att studsa tillbaka

Aston Villa stod för ett par riktigt imponerande insatser då de besegrade både Everton med 3-0 och slog Manchester United rättvist med 1-0 på Old Trafford i slutet av september, men sedan dess har resultaten uteblivit.

I deras två senaste ligamatcher har de gått poänglösa efter förluster med Tottenham med 1-2 och Wolverhampton nu senast lördags med 2-3. Mot Wolves såg allt bra ut med en 2-0 ledning framåt slutet av matchen, men med bara tio minuter kvar på klockan kom Wolves igång och lyckades mirakulöst fullborda vändningen med tre mål där avgörandet kom genom Rúben Neves i den 95:e.

Det var bittert för Aston Villa såklart, men de kan kanske återigen ge lite hopp till supportrarna då en riktig sexpoängare väntar nu mot Arsenal som bara ligger en poäng före dem i tabellen för tillfället.

Arsenal är dock klara favoriter inför matchen hos spelbolagen, trots att de knappast övertygat på senaste och ser ut att sakna en klar spelidé. Förvisso är Aston Villa knappast i toppform heller, men de har i alla fall visat upp en högre högstanivå än vad Arsenal har gjort under hösten. Spelvärdet ligger således här på Aston Villa i min mening och för 1.94 hos No Account Bet spelar vi på Aston Villa med +0,5 asian i tro om att de i alla fall nog kan få med sig en poäng.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Aston villa +0,5 asian
Odds: 1.94
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: