Speltips Arsenal – Aston Villa 8/11: Fördel Gunners

Martin Efvergren Publicerat: 8 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Aston Villa har släppt in sju mål på de två senaste matcherna vilket är lika många mål som Arsenal släppt in totalt. Trots ett tätt spelschema så bör Gunners ha goda chanser till tre poäng här.

  Rygga vårt speltips hos Betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Med sju insläppta mål på sju matcher är Arsenal bäst i ligan i den genren just nu. Sju matcher är visserligen ingen lång period men att Mikel Arteta har lyckats täta till Arsenals patenterat ihåliga defensiv börjar alltmer se ut som ett faktum.

Inte minst blev det tydligt i förra helgens stormöte mot Manchester United. Det blev en jämn och tät drabbning där Arsenal lyckades vinna med 1-0 tack vare en kollektiv försvarsinsats som det var längesen man såg ett Arsenal-lag genomföra på ett så felfritt sätt.

Inför det här mötet hade man två raka 1-0-förluster mot Leicester och Manchester City och totalt sett har Arsenal inte varit tillräckligt vassa offensivt. Efter 7 matcher står man på 12 poäng, men även om det är många lag ovanför så är man ändå med poängmässigt i den jämna tabellen.

Det är även Aston Villa som står på samma poäng som Arsenal men med en match färre spelad. Efter en succéartad inledning har dock Dean Smith åkt på två rejäla nitar i de senaste matcherna.

I söndags svarade man för en bedrövlig första halvlek mot Southampton då man låg under med 3-0 i paus. Även om man ryckte upp sig mot slutet då matchen slutade med 4-3-förlust så var det totalt sett en insats som lär ha lämnat tränare Smith med en hel del huvudbry.

I synnerhet då man släppte in tre mål i matchen dessförinnan då man föll med 3-0 mot Leeds. Trenden ser således inte positiv ut för Aston Villa.

Till det här mötet har Arsenal Chambers, Pablo Mari, och Martinelli på skadelistan medan bortalaget lär sakna Heaton, Wesley, Hause och Traore.

Ett pålitligare Arsenal

I och med Europa League har Arsenals spelschema varit tätt de senaste veckorna. I torsdags kunde man dock besegra Molde med 4-1 med en till stora delar roterad startelva.

Förutom att spelschemat varit tätt så har även Arsenal ställts mot tufft motstånd i Premier League så här långt. Efter sju matcher har man redan betat av förmodade topplag som Liverpool, Leicester, Manchester United och Manchester City.

Med det i beaktning är Arsenals 12 poäng lite bättre än vad det ser ut. Visserligen har man förlorat 3 av dessa 4 matcher mot toppmotstånd men man har vunnit samtliga tre matcher som man ”ska” vinna (mot Fulham, West Ham och Sheffield United). Därtill har man vunnit sina 3 matcher som man förväntats vinna i Europa League.

Den här hemmamatchen mot Aston Villa kan man säga går in under samma kategori. Arsenal är favoriter och min bedömning är att man har väldigt goda chanser att gå segrande här.

Aston Villa inledde väldigt starkt men, inte helt oväntat, har det kommit ett bakslag efter 7-2-segern mot Liverpool. Det är inte otänkbart att man svävat iväg lite efter en sådan inledning, åtminstone har det sett ut så i de två senaste matcherna.

Det här lär Dean Smith ha låtit spelarna höra och jag tror att vi kommer få se ett mer defensivt och lite mer försiktigt Aston Villa här. Det tror jag också kommer innebära att vi får se ett Arsenal som styr matchbilden.

Sammantaget ger detta att jag tror att Aston Villa kommer få det tufft. Arsenal ser mer pålitliga än på mycket länge och spelet blir en rak etta på den här matchen.

Arsenal – Aston Villa

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: