Speltips Arsenal – Brighton 14/5: Toppmatch

Axel Sjödin Publicerat: 14 maj 2023

Arsenal och Brighton är båda pressade att vinna för att nå sina uppsatta mål i säsongens slutskede.

Arsenal - Brighton

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Brighton har fortfarande alla möjligheter att sluta på en Europaplats, men en brakförlust mot Everton på The Amex var knappast vad de hade räknat med i den förra omgången. Det återstående spelschemat är tufft och de behöver börja plocka poäng för att kunna nå upp till topp sex för spel i Europa League. Arsenal kämpar i sin tur fortfarande i hopp om att Manchester City slinter i tabelltoppen.

Arsenal säkrade en tung trepoängare borta mot ett formstarkt Newcastle i den senaste omgången och verkar ha tagit sig ur sin förödande svacka. Fyra matcher utan vinst gjorde att de oundvikligen tappade initiativet i titelstriden, men de har fortfarande chansen att avsluta säsongen starkt och att hålla uppe trycket mot City i ligaledningen.

Matchen mot Brighton är den tuffaste återstående matchen på säsongen och de bör kunna samla sina krafter för att avsluta denna fantastiska säsong starkt, med eller utan ligatitel. Martin Ödegaard har klivit fram i de senaste matcherna och har satt Arsenal i tidiga ledningar, som de inte längre tappar i andra halvlek.

De får klara sig utan både Oleksandr Zintjenko och långtidsskadade William Saliba i de sista omgångarna, men har annars en stark elva att ställa upp med.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är oklart var Brighton står

Det är lite svårt att veta var man har Brighton efter förra helgens storförlust mot Everton. De har verkligen blandat och gett under senare tid med förluster mot Nottingham Forest och Everton och vinster mot Manchester United och Wolverhampton. Roberto De Zerbis mannar verkar inte vara i någon formtopp direkt i alla fall, men lär vara en tuff motståndare oavsett.

Kollapsen mot Everton sticker dock ut och den kom från ingenstans kändes det som. Det ska bli intressant att se hur de kommer att svara på den genomklappningen, men borta mot ett Arsenal som återigen har hittat fotfästet kan de få det svårt att uträtta något.

Arsenal är klara favoriter hos spelbolagen till lite väl låga odds nästan. Vi siktar därmed istället in oss på första halvlek, där Arsenal ofta har dominerat sina motståndare. Bortsett från mötet med City och den udda matchen mot Southampton har de vunnit första halvlek i sju av deras nio senaste ligamatcher och för 2.29 gånger pengarna hos Coolbet spelar vi därmed på att Arsenal vinner första halvlek även på söndag.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Arsenal vinner 1:a halvlek
Odds: 2.29
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 14 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo