Speltips Arsenal – Burnley 13/12: Önskemotstånd

Martin Efvergren Publicerat: 12 december 2020

Arsenal har historiskt sett haft anmärkningsvärt lätt för Burnley och nu krävs att man håller den traditionen vid liv. Gunners är i skriande behov av tre poäng och då är Burnley ett önskemotstånd – här tror jag att man tar till vara på den chansen.

Arsenal – Burnley

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos 888sport


Arsenal har inte förlorat mot Burnley sedan 2008 i Ligacupen. Sedan dess har man mötts 14 gånger, Arsenal har vunnit 12 och 2 matcher har slutat oavgjort. Senast lagen möttes, i februari i år, slutade det 0-0 men i stort är det en historik som talar sitt tydliga språk.

Sedan den fina bortasegern mot Manchester United har Arsenal bara tagit en poäng på de fyra senaste ligamatcherna. Förra helgen åkte man på en svidande 2-0-förlust i Londonderbyt mot Tottenham och efter 11 spelade matcher och totalt 13 poäng har man inlett säsongen sämre än på mycket länge.

I Europa League har man dock övertygat. I torsdags tog man sin sjätte seger på sex gruppspelsmatcher då man besegrade Dundalk med 4-2 på bortaplan med en reservbetonad startelva.

Men i ligan börjar läget bli pressat för Mikel Arteta och hans manskap och när Burnley nu gästar krävs det tre poäng om inte den här säsongen redan nu ska rinna dem ur händerna fullständigt.

Burnley är också de i stort poängbehov då man just nu, efter spelade 10 matcher och 6 inspelade poäng, är rejält insyltade i bottenstriden. Förra helgen fick man med sig 1-1 hemma mot Everton och man har tagit 5 av sina 6 poäng i de senaste 4 matcherna.

Vad gäller skadesituationen i Burnley så finns det frågetecken för Brady, Gudmundsson, Bardsley, Stevens och Cork men samtliga är på väg tillbaka. Hos Arsenal saknas Partey.

Historiens makt är stor

Historiens makt brukar vara stor inom fotbollen och ska vi gå efter den devisen talar allt för att Arsenal kommer gå segrande här. Arsenal vinner, i princip, alltid mot Burnley och det bör inte bero på en serie slumpartade sammanträffanden.

Arsenal har genom åren stått för en diametralt från varandra olik fotboll och i det här fallet har Burnleys mer ”primitiva” modell inte gett resultat. Och ju längre sviten av Arsenal-vinster har byggts på desto svårare har det blivit mentalt för Burnley-spelarna.

Den här säsongen har dock Arsenal blivit ett mindre sprudlande offensivt lag då mycket av Artetas fokus lagts på att förbättra försvarsspelet. Det har han till viss del lyckats med, men offensiven har blivit lidande och poängutdelningen har totalt sett blivit skral.

Burnley har en uppåtgående formkurva då man tagit nästan samtliga sina 6 poäng i de senaste omgångarna. Men man har haft problem mot mer spelande lag. För två veckor sedan föll man med 5-0 mot Manchester City och för fyra omgångar sedan med 3-0 mot Chelsea.

Därtill har Burnley gått mållösa från hälften av sina 10 ligamatcher och målskillnaden 5-18 skrämmer inte.

Arsenal har inte fått offensiven att flyta i ligaspelet men i Europa League har man visat att potentialen finns. Där har man öst in mål och vunnit samtliga sex matcher och den fotbollen behöver man nu släppa fram även i ligan – även om motståndet är ett annat.

Gunners har mycket mer i sig än vad man har presterat hittills och när man nu ställs mot Burnley som – med tanke på historiken – måste sägas vara en önskemotståndare så tror jag att man kommer se till att tre välbehövliga poäng.

Mitt spel blir att Arsenal vinner det här med mer än ett mål och insatsen tillbaka om man vinner med uddamålet. Det vill säga Arsenal -1 asian handicap till nästan dubbla insatsen i utdelning.

Speltips:

Speltips: Arsenal -1 (asian handicap)
Odds: 1.94
Bolag: 888sport
Spelstopp: 20.15 den 13/12 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: