Speltips Arsenal – Fulham 18/4: Sista chansen

Axel Sjödin Publicerat: 17 april 2021

Fulham måste plocka trepoängare om de ska ha någon som helst chans att klara sig kvar i Premier League. Tyvärr möter de ett Arsenal som börjat hitta formen.

Arsenal - Fulham

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mycket kan man säga om Arsenals säsong såhär långt, men vi är i slutskedet av den och Arsenal har faktiskt en rimlig chans att vinna en internationell titel trots alla motgångar. Slavia Prag kördes över tidigare i veckan då Gunners återvände från Tjeckien med ett 4-0 resultat efter att de snabbt punkterat matchen under loppet av sex minuter under första halvlek.

Europa League är självklart fokus med tanke på att Arsenal ligger på nionde plats i ligan med sju poäng upp till sjätteplatsen. Eftersom de tagit sig till semifinal nu så är det genom Europa League som deras största chanser för kval ligger inför nästa säsong. Det första delmötet mot Villarreal spelas först den 29:e april så det lär inte vilas några spelare nu mot Fulham där de har chansen på tre lätta poäng i ligan.

För första gången sedan i januari har Arsenal ett gyllene läge att plocka upp två raka vinster i ligan efter att bekvämt ha klarat av Sheffield United borta förra helgen då de vann med 3-0. Resultaten mot Sheffield och Slavia Prag är faktiskt de första två nollorna som Arsenal hållit sedan i januari samtidigt som de öst in mål i båda matcherna, så nog verkar Londonklubben ha hittat formen under den senast gångna veckan.

Skadelistan för Arsenal ser bra ut också. David Luiz och Kieran Tierney är fortsatt borta, men annars är det bara Martin Ødegaard som är tveksam till spel samtidigt som Pierre-Emerick Aubameyang återhämtar sig från malaria.

Desperationen växer hos Fulham

Att Fulham lyckas klara kontraktet ännu en säsong ser mindre och mindre troligt ut. Från att ha haft ett ganska bra slagläge mot Newcastle så har de halkat efter då de förlorat sina fyra senaste matcher. Förlusten hemma på Craven Cottage senast mot Wolverhampton var utan tvekan väldigt tung särskilt då Newcastle samtidigt vann mot Burnley.

De är nu sex poäng bakom Newcastle med en match mer spelad. De har sex matcher kvar att spela på säsongen, men The Magpies har ett riktigt mardrömsschema i slutspurten och den sista matchen på säsongen är faktiskt mellan Fulham och Newcastle där Fulham har hemmafördel. Så än lever hoppet med andra ord, men man måste börja plocka poäng nu.

På frånvarolistan hittar vi Tom Cairney för Fulhams del och Ademola Lookman är fortfarande tveksam till start. Han missade matchen mot Wolves men kan om Fulham har tur ha hunnit återhämta sig inför söndagen här.

Med tanke på att de båda lagens formkurvor går åt rakt motsatt håll så känns resultatet ganska självklart inför mötet. Arsenal har aldrig förlorat mot Fulham och jag tror inte att söndagen kommer att bli den första förlusten heller. Vi spelar kort och gott på att Arsenal vinner denna för 1.79 hos Betsson, vilket känns klart spelvärt.

  Rygga spelet hos Betsson – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Arsenal vinner
Odds: 1.79
Bolag: Betsson
Spelstopp: 14:30
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: