Speltips Arsenal – Leeds 14/2: Kan Gunners studsa tillbaka?

Axel Sjödin Publicerat: 13 februari 2021

Arsenal med back-to-back förluster tar emot Leeds i en match där hemmalaget behöver studsa tillbaka.

Arsenal - Leeds

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter en relativt svängning säsong hade Arsenal just kommit tillbaka till vinnande form, tills de oväntat förlorade mot Wolverhampton och nu senast mot Aston Villa. De befinner sig för närvarande på en 11e plats i ligatabellen, och europaplatserna är 8 poäng bort. Om de vill ha några chanser att spela i Europa nästa år så behöver de vinna denna matchen.

Därför är det tråkiga nyheter att Thomas Partey och Kieran Tierney är borta med skador, två spelare som verkligen varit viktiga på sina positioner. Partey, som köptes in från Atletico Madrid i somras, har inte spelat mer än två-tre matcher i rad på grund av skador, men hans påverkan på laget har varit tydligt. Mer har Tierney spelat, också med stor påverkan. Positivt är dock att mittbacken David Luiz och målvakten Bernd Leno är tillbaka efter avstängningar, och Pierre-Emerick Aubameyang förväntas starta efter några matchers frånvaro med personliga problem.

Under de två senaste förlust-matcherna har ändå tränaren Mikel Artetas spelidéer varit tydliga, och prestationerna har varit mycket bättre än tidigare under säsongen när det var svårt att se hur Arsenal skulle spela eller vad de ville få ut av spelet. Detta är positiva signaler för resterande matcher denna säsong.

Vi kommer sannolikt att få se en del mål

Leeds har tagit Premier League med storm, sedan dess återkomst denna säsongen. Marcelo Bielsas spelstil har varit energisk och offensiv, och det har om inte annat varit mycket sevärd fotboll med många mål. Men tempot satte sina spår och laget tappade fart under december månad. Nu har de dock kommit tillbaka till sin form igen, och senaste matcherna har det sett bra ut igen.

Patrick Bamford är lagets spjutspets, men Raphinha och Jack Harrison har också hittat storformen. Laget är relativt skadefritt, och mot Arsenal är det förmodligen en liknande startelva som kommer ställas upp som i deras senaste ligamatch mot Crystal Palace. Och om de ska vinna mot Arsenal så kommer de tre nämnda spelarna behöva prestera.

Leeds har dock haft svårt mot de största och historiskt sett bästa lagen i Premier League. Och visst, de kanske ändrar på det mot Arsenal. Oavsett, så brukar det bli en del mål när Leeds spelar. Hur poängen fördelas i denna match är svårt att sia om, men att det blir fler än 2,5 mål är ett spel vi gärna tar för oddset 1.62 på Speedybet.

  Rygga spelet hos Speedybet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.62
Bolag: Speedybet
Spelstopp: 17.30
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: