Speltips Arsenal – Leeds 8/5: Mycket på spel

Axel Sjödin Publicerat: 8 maj 2022

Det är väldigt mycket som står på spel för båda lagen då Arsenal ställs mot Leeds i London under söndagseftermiddagen.

Arsenal - Leeds

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med fyra omgångar kvar att spela så är det långt ifrån alla lag vars säsong fortfarande lever, men det gäller inte dessa lag. Kampen om den sista Champions League-platsen har nu kokats ned till ärkerivalerna Arsenal och Tottenham och de båda lagen möter varandra redan nu på torsdag i North London Derby. Arsenal har två poängs försprång inför derbyt och måste såklart försvara sitt försprång mot Leeds.

Då Tottenham möter Liverpool under lördagen så har Arsenal en ypperlig möjlighet att dra ifrån i tabellen och därmed också ha råd att till och med förlora derbyt. Arsenal är klart och tydligt i förarsätet i kampen om fjärdeplatsen i nuläget, något de flesta inte såg komma för bara några veckor sedan.

Saker och ting kan vända snabbt. Arsenal förlorade oväntat tre raka matcher där de var favoriter i samtliga i början av april. Men därefter har de vunnit tre raka mot Chelsea, Manchester United och West Ham och har i kombination med Tottenhams oväntade poängtapp återigen klättrat upp på fjärdeplatsen.

Deras senaste vinst mot ett West Ham som vilade spelare inför Europa League var allt annat än övertygande, men i dagsläget så är det bara tre poäng som gäller – något de har goda utsikter för att ta mot Leeds.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leeds ligger risigt till

Det har varit mycket prat om kampen mellan Burnley och Everton nere i botten, men efter överraskande resultat nere i botten så har även Leeds blivit indragna i kampen om överlevnad. Då Leeds tog tio poäng på fyra matcher för några omgångar sedan så var det nog många som tänkte att de var säkra, men de andra bottenlagen har hållit jämnt tempo och Leeds spelschema under de sista veckorna är det värsta tänkbara.

Det är nog Leeds som sitter i den tuffast sitsen just nu där de kanske är tvungna att ta poäng mot någon av Arsenal eller Chelsea för att överleva. Senast föll de hårt mot Manchester City med 0-4, trots att de sistnämnda knappast spelade en bra fotbollsmatch. Jesse Marsch har gjort mycket gott med Leeds sedan han tog över, men är nu mer pressad än någonsin med ett skadeläge som varit kärvt för klubben hela säsongen.

Stuart Dallas bröt benet i deras förra match mot City och gör många andra viktiga namn sällskap på Leeds skadelista. Arsenal är såklart tunga favoriter när de nu möts på Emirates under söndagen, men med rätt låga odds. Leeds har gått mållösa ur två raka matcher och även om Arsenal har haft en del målrika matcher på senaste så är oddsen på underspelet väldigt bra här. Vi kombinerar därmed en Arsenalvinst med ett spel på under 3,5 mål för 2.45 hos Campobet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Arsenal & under 3,5 mål
Odds: 2.45
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: