Speltips Arsenal – Manchester United 3/9: Stormatch

Axel Sjödin Publicerat: 3 september 2023

Söndagen bjuder på ännu en stormatch mellan Arsenal och Manchester United på Emirates i London.

Arsenal - Manchester United

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det är spännande förutsättningar inför söndagens stormatch på Emirates, då det är två storlag som inte har sett särskilt övertygande ut under säsongsinledningen. Båda har trots allt fått med sig godkända resultat, men det finns en hel del frågetecken kring båda klubbarna, och söndagens match kan mycket väl ge oss några svar.

Sju poäng på de tre inledande omgångarna är inte dåligt för Arsenals del, men deras två inledande vinster har inte direkt varit övertygande. Mot Nottingham Forest tog de en tidig 2-0-ledning, men bjöd på alldeles för många chanser. Även mot Crystal Palace var det en knapp 1-0-seger där motståndarna hade sina chanser att kvittera.

Deras senaste kryss mot Fulham var kanske deras bästa match sett till chansskapande, men det är återigen lite för många billiga defensiva misstag. De jagade en kvittering länge, och de kom in i matchen sent efter att till slut ha fått en straff. Därefter kom det andra målet bara ett par minuter senare, följt av ett rött kort på Calvin Bassey i Fulham. Där och då trodde nog många att det var avgjort, men Fulham skulle trots allt få in en kvittering på en hörna i slutet.

Många hade nog hoppats på att Arsenal skulle se bättre ut än vad de gör med tanke på vilka resurser som Mikel Arteta har fått att arbeta med, men hans tidiga experimenterande har inte gett den effekt som han varit ute efter.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Manchester United har inte övertygat riktigt

Även Manchester United har stått för ett par mindre övertygande segrar. I öppningsmötet mot Wolverhampton vann de med 1-0, men Wolves skapade klart mest och borde dessutom ha fått med sig en straff. Senast mot Nottingham Forest behövde de vända ett tidigt 0-2-underläge för att få med sig alla poäng.

Vändningen i sig var imponerande, även om det krävdes en straff och ett rött kort på Nottingham Forest för att fullborda den. Men det kan knappast påstås ha varit en särskilt kontrollerad seger. Det var i alla fall viktigt att de inte tappade poäng i det skedet, efter att ha förlorat borta mot Tottenham i den andra omgången.

Varken Arsenal eller Manchester United verkar vara i skick att kunna utmana Manchester City om någon ligatitel i nuläget, men det kan mycket väl svänga. Erik Ten Hag har en hel del skador på viktiga spelare, och när skadelistan lättar bör United kunna höja sig.

Med tanke på Arsenals framtunga spelstil och deras ihållande defensiva problem så tror jag att det kan bli en del mål på söndag. Vi kombinerar därmed spelet på över 2,5 mål med att båda lagen gör mål för 1.84 hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål & BLGM
Odds: 1.84
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 3 september
TV: 
Stream:  viaplay logo