Speltips Arsenal – Newcastle 18/1: Ångest

Simon Pålsson Publicerat: 18 januari 2021

Ångest är ingen bristvara inför mötet mellan mittenlagen Newcastle United och Arsenal i Premier League den 18 januari 2021.

Arsenal - Newcastle

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit en märklig inledning på den här säsongen i Premier League och ett par engelska storklubbar har haft förtvivlat svårt att leva upp till förväntningarna.

Arsenal är väl egentligen det stora, mest tydliga, exemplet på att säsongen är annorlunda och efter att ha spelat snart halva säsongen kan vi konstatera att Mikel Artetas lag alltså har fler ligaförluster (!) än vad man har ligavinster. Det är egentligen ganska svindlande.

Nu är det i för sig samma sak för Newcastle United, men det är ett lag som har lägre förväntningar på sina axlar, och som har klart sämre förutsättningar på det stora hela.

Det här mötet är hur som helst ett viktigt sådant för fortsättningen av säsongen. En vinst för Newcastle United här gör att man kan lämna den mest desperata bottenstriden bakom sig just nu, men en förlust gör att man fastnar där nere.

En förlust för Arsenal gör att den där drömmen om en riktigt stark vårsäsong för att rädda Europaplats känns lite väl avlägsen, men en vinst skulle göra att jag och en del med mig kanske får börja omvärdera hur man ska se på deras säsong. För den går fortfarande att rädda.

Tunga tapp i bortalaget

Newcastle United har en del problem inför den här matchen och kommer bland annat till spel utan Ryan Fraser, som brukar starta. Detta sedan han åkte på ett rött kort i den senaste matchen mot Sheffield United, då laget tungt förlorade.

I övrigt ska man ha med sig att Allan Saint-Maximin, Jamaal Lascelles, Jonjo Shelvey, Paul Dummett och Jamal Lewis alla är tveksamma till spel och ett par av dessa spelare kommer inte till spel.

I hemmalaget saknas Kieran Tierney, och Gabriel Martinelli och Pablo Mari lär inte heller spela. Inga super tapp direkt.

Arsenal har fem raka vinster mot Newcastle United, ett lag som man bevisligen har haft ganska lätt mot sista säsongerna. Dessvärre är 1,44 gånger pengarna på rak hemmavinst på tok för lågt den här säsongen.

Under 2,75 mål (asian handicap) spelas däremot till 1,81 gånger såsen hos MrGreen.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,81
Bolag: MrGreen
Spelstopp: 21:00, måndag 18 januari 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: