Speltips Arsenal – Newcastle 3/1: Viktigt toppmöte

Axel Sjödin Publicerat: 3 januari 2023

Tisdagens stora match utspelar sig på Emirates där serieledande Arsenal tar emot ligatrean Newcastle.

Arsenal - Newcastle

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I och med Manchester Citys förvånande poängtapp mot Everton hemma på Etihad så har Arsenal nu hela sju poäng ned till titelfavoriterna och fler och fler Arsenal-supportrar börjar nog våga tro att 2023 kan bli deras år. Newcastle är dock en väldigt tuff motståndare, så avståndet ned till de jagande lagen kan mycket väl krympa snabbt igen.

Gabriel Jesus skada under VM var ett väldigt tufft besked för Arsenals del, då anfallaren varit en av de bästa offensiva spelarna i laget under Gunners magiska höst. Men hittills så har hans ersättare Eddie Nketiah lyckats fylla hans skor på ett utmärkt sätt. Att han lyckats göra mål mot både West Ham och Brighton ger Arsenal hopp om att de kan uppehålla sin fina form även utan sin brasilianska stjärna.

Newcastle blir dock det tuffaste testet hittills på den här sidan VM-uppehållet. Men det är svårt att hitta några större svagheter i Arsenals spel på senaste. De spelar en väldigt vass, underhållande och effektiv fotboll i dagsläget och bara fortsätter att vinna. Brighton borta kunde lätt ha varit en match där de tappade poäng, men de ångade på och hade en stabil ledning matchen igenom.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Newcastle har gjort enorma framsteg under året

Ett fantastiskt år för Newcastle fick avslutas på ett lite snopet sätt då de var tvungna att dela på poängen med Leeds på nyårsafton, trots klart spelövertag och flera vassa chanser till att bryta dödläget med matchens enda mål.

Även med deras poängtapp så kliver de i alla fall in i 2023 som tabelltrea och är i allra högsta grad med och utmanar om Champions League-platserna. Det är starkt med tanke på att de fortfarande inte har lika slagkraftiga trupper som lagen runt omkring dem i tabellen.

Inför matchen mot Leeds så hade Newcastle sex raka vinster i ligan, men deras obesegrade svit på tolv raka matcher står sig i alla fall fortfarande. De möter dock Arsenal, som vunnit samtliga hemmamatcher hittills i år, så någon svit kommer att brytas under tisdagen.

Detta är de två lag som har överträffat förväntningarna mest under säsongen, men när det kommer till kritan så är det trots allt Arsenal som har känts vassast. Då de spelar på hemmaplan dessutom så kör vi på den raka ettan här kombinerat med över 1,5 mål för 2.12 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Arsenal & över 1,5 mål
Odds: 2.12
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45, tisdag 3 januari 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: