Speltips Arsenal – Norwich 1/7: Målmarknaden i fokus

Spelbloggare Publicerat: 1 juli 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är allt annat än skrivet i sten att skadeskjutna Arsenal ska köra över tabelljumbon Norwich City när de ställs mot varandra på Emirates Stadium i en mycket betydelsefull mitt i veckan-match.

  Rygga vårt spel hos Casump!
Annons. Nya kunder hos Casump. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Nytt kontrakt jagar i Norwich

På sju omgångar ska sex poäng hämtas in. Annars kommer den nuvarande tabelljumbon, Norwich City, åka ner i Championship direkt. Om fallet blir som sådant, direkt väntat – menar flera. Laget har, spelare för spelare, en av seriens tunnaste trupper. Kanske till och med den tunnaste.

Men det är knappast så att de över hela spelåret varit totalt oävna, de har haft sina perioder och en stark slutspurt skulle med andra ord kunna rädda kontraktet. Det är av största möjliga betydelse att den finske anfallsstjärnan, Teemu Pukki, hittar tillbaka till sitt höst-jag. Målen har ekat helt med sin frånvaro på sistone.

Gällande Arsenal så inledde de återkomsten från uppehållet med att förlora dubbla matcher, för att nu ha vunnit två på raken – borta över Southampton i Premier League och dito mot Sheffield United i FA-cupen. Att vinna matcher höjer förstås moralen, utan att oron är släckt. För spelet, det ser väl fortfarande inte så bra ut?

Chansen att knipa en Europaplats lever fortsatt, via seriespelet såväl som FA-cupen, men för att det ska kunna hända måste Gunners avsluta med bravur. Och detta under en period de är svårt skadeskjutna i. Bland de indisponibla spelarna finner vi Bernd Leno, Calum Chambers, Pablo Marí samt Gabriel Martinelli. Därutöver osäkert runt Mesut Özil, David Luiz, Lucas Torreira samt Cédric Soares.

Helt oproblematiskt är det inte på truppfronten för Norwich heller; saknar Sam Byram, Grant Hanley, Christoph Zimmermann, skadade, samt avstängde Timm Klose.

Icke-sprudlande Arsenal och defensivt orienterat motstånd

Två matcher vunna till trots, Arsenal ser fortfarande inte bra ut och det är bara att inse att klubben saknar den slagkraft de en gång haft och att nedförsbacken är brant. De är dessutom svårt skadedrabbade och mot ett samlat Norwich tror vi inte att de kommer få proppen att åka ur.

Norwich måste förvisso börja vinna fotbollsmatcher, men kan inte annat än att vara defensivt orienterade i matcher som denna – och då blir målproduktionen skadad, inte minst till följd av att Pukki förlorat formen.

Ser vi till statistiken för Norwich har 12 raka matcher med max tre mål i och fem av de sex senaste har innehållit max två. Defensivt ser det inte alltför illa ut. Och Arsenal har sju matcher efter varandra som innehållit max tre mål.

Ett framåtlutat Arsenal som får det svårt att luckra upp ett samlat Norwich-försvar? Det är vad vi ser framför oss.

Under 3,0 mål (asian handicap) synas till 1,73 x insatsen hos Casumo Sport. Då får vi insatsen till baka vid exakt tre och att spelet sitter vid färre än så.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo Sport – Få upp till 1 000 kr i välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,73
Bolag: Casumo Sport
Spelstopp: 19:00, onsdag 1/7
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo