Speltips Arsenal – Sheffield United 4/10: Fördel Gunners

Martin Efvergren Publicerat: 3 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Känslan kring Arsenal är positiv efter en inledning på säsongen som lovar gott. För förra säsongens succégäng Sheffield United är läget sannolikt mer frustrerat. Det mesta pekar mot att det fortsatt kommer att vara så efter den här bataljen.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Bernd Leno blev matchhjälte då Arsenal tog revansch på förra helgens förlust mot Liverpool i torsdagens möte i Ligacupen. Matchen slutade 0-0 efter förlängning och ett reservbetonat Arsenal lyckades vinna på straffar mot ett reservbetonat Liverpool.

Med tanke på att ingen av lagen formerade sin bästa elva säger den matchen kanske inte så mycket men det faktum att Arsenal lyckades vinna lär ändå vara en positiv boost för framtiden.

Detta vara alltså andra raka matchen mellan de här lagen då de ställdes mot varandra även i den senaste ligamatchen. Liverpool vann då hemma med 3-1. Efter tre spelade ligamatcher är detta Arsenals enda förlust då man inledde med att vinna två raka London-derbyn mot Fulham och därefter West Ham.

Därtill har man slagit ut både Leicester och Liverpool ur Ligacupen, vilket ger en väldigt positiv samlad bild av The Gunners säsongsinledning. Mikel Arteta har satt en grundstruktur som sett stabil ut och nu väntar så ett Sheffield United som inte har imponerat så här långt.

Chris Wilders manskap har mötts med större respekt den här säsongen och även om de inte har varit så anmärkningsvärt mycket sämre nu så har det inte burit frukt på samma sätt som förra säsongen.

Efter tre spelade omgångar är man fortsatt både mållösa och poänglösa. Senast föll man med 1-0 hemma mot Leeds efter ett sent avgörande av bortalaget. Dessförinnan föll man mot Aston Villa med 1-0 och i premiären blev det torsk med 2-0 mot Wolverhampton.

Sheffield United har Mousset och Moore på skadelistan medan Arsenal ser ut att få klara sig utan Mustafi, Martinelli och Chambers.

Ett mer pålitligt Arsenal

”Det svåra andra året” är ett begrepp som Sheffield United nu tycks få känna på. Även om man fortsatt göra ungefär samma saker och även om man fortsatt vara defensivt välorganiserade och solida så har inte genererat några poäng. Med 0 gjorda mål efter 3 matcher är det ganska tydligt var den stora förbättringspotentialen finns.

Vi har de senaste åren vant oss vid att det är ganska lätt att göra mål på Arsenal men frågan är om Arteta inte är på väg att tvätta bort den stämpeln. Efter 5 spelade matcher, Liga-cupen inkluderad, den här säsongen har man totalt endast släppt in 2 mål och det har varit tydligt att en bättre defensiv organisation är på väg att sätta sig.

Sheffield United måste börja göra mål men här lär man sannolikt komma att få ägna sig mest åt försvarsspel. Det gör man fortsatt bra men då de inte gett utdelning poängmässigt är risken stor att tålamodet blir sämre.

Även om Arsenal kommer från en lång match i torsdags så tror jag ändå att det kan vara positivt för laget – eftersom man vann – mot Liverpool. Arsenal behöver den typen av segrar och till stora delar kommer man att formera en helt fräsch startelva i den här matchen.

Sammantaget ger detta att Arsenals chanser till att gå segrande här måste bedömas som klart goda. Därför finner jag ett fint spelvärde i att Arsenal kommer att vinna med minst ett mål.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Arsenal -1
Odds: 2.0
Bolag: Betsson
Spelstopp: 15:00, söndag 4 oktober 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: