Speltips Arsenal – Southampton 16/12: Formskillnad

Simon Pålsson Publicerat: 16 december 2020

Southampton går som tåget mot en Europaplats, medan Arsenal kämpar för sitt liv i botten av Premier League. Nu möts lagen den 16 december 2020.

Arsenal - Southampton

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.

Det här var nog inte vad många förväntade sig inför den här säsongen, att vi skulle ha ett läge i tabellen där Southampton dominerar i toppen, och radar upp tung vinst efter tung vinst, medan Arsenal harvar omkring i bottenstriden.

Mikel Arteta hade äntligen fått en hel sommar, en ganska okej budget att spendera på sin spelartrupp och en möjlighet att stuva om i sin ledarstab. Inte minst plockade han in svensken Andreas Georgson i rollen som assisterande med ansvar för fasta situationer.

Nu kan man i för sig betona att just fasta situationer, åtminstone defensivt, blivit klart bättre för Arsenal, men det är väl inte där man ska ta fasta nu? Det är nämligen ett försök till omläggning av en hel spelidé som inte har lyckats och efter en tredjedel av säsongen kan man konstatera att det inte blir någon titelstrid för Mikel Arteta.

Det ser krampaktigt ut och nu senast föll man rent av mot Burnley, ännu ett i raden av lag som man borde städa av utan några bekymmer.

Southampton däremot går väldigt bra och har hela tio (!) poäng mer än Arsenal i tabellen. Vem hade kunnat ana det? En vinst här och jag har svårt att se hur Southampton ska sluta bakom Arsenal i sluttabellen.

Southampton vann 3-0 senast

Arsenal har ofta en ganska gedigen frånvarolista och det är precis samma sak inför onsdagens minst sagt tunga möte med Southampton på hemmaplan. Granit Xhaka och Hector Bellerin, två spelare som brukar vara med i startelvan, är borta med avstängning och kommer därmed inte till spel. Nicolas Pepe kommer å andra sidan tillbaka från sin avstängning, men frågan är om det inte nästan är en nackdel för Arsenal? Om vi vågar vara så hårda i vår bedömning.

Thomas Partey har inte fått drömstarten i sin nya klubb och är nu borta med skada i den här matchen. Det finns också stor osäkerhet kring spelare som David Luiz, Reiss Nelson, Sead Kolasinac och Gabriel Martinelli. Mikel Arteta har alltså inte förutsättningarna som han hade önskat. Den saken är säker.

I bortalaget finns det däremot inga som helst skrupler vad gäller spelartruppen och man kommer nu med gott självförtroende på samtliga spelare efter den tunga vinsten senast. Det finns nog ingen anledning att skruva i startelvan inför den här matchen.

X2 spelas till 1,69 gånger såsen hos Betsafe här. Det finns inte mycket som pekar på att hemmalaget ska städa av sitt onsdagsmotstånd.

Speltips:

Speltips: X2
Odds: 1,69
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 19:00, onsdag 16 december 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds:


Ingress

Arsenal - Southampton

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Brödtext

Mellanrubrik

Brödtext

Speltips:

Speltips: Lag 1 vinner
Odds: 2,00
Bolag: Unibet
Spelstopp: 13:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  unibettv logo

Jämför odds:


Ingress

Arsenal - Southampton

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Brödtext

Mellanrubrik

Brödtext

Speltips:

Speltips: Lag 1 vinner
Odds: 2,00
Bolag: Unibet
Spelstopp: 13:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  unibettv logo

Jämför odds: