Speltips Arsenal – Southampton 21/4: Måste vända trenden

Axel Sjödin Publicerat: 21 april 2023

Toppen möter botten i Premier League då Arsenal välkomnar tabelljumbon Southampton till Emirates under fredagen.

Arsenal - Southamtpon

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Arsenal har börjat darra på manschetten under de senaste omgångarna och har åkt på två raka poängtapp under de senaste omgångarna. Drömmen om en ligatitel är fortfarande i deras egna händer, men extas har förvandlats till nervositet och ångest i norra London i takt med att titeln känns alltmer svåruppnåelig.

Poängen borta på Anfield, mot ett välspelande Liverpool, gick att svälja för Gunners – inte minst då de var väldigt nära att få återvända hem tomhänta efter en otrolig Liverpool-chans på tilläggstid. Men att de på samma vis tappade en 2-0-ledning borta mot West Ham i den nästföljande omgången lär inte ha varit lika lätt att acceptera.

Nu är Arsenal tvungna att plocka poäng på Etihad i nästa omgång ifall de fortsatt ska ha ligatiteln i egna händer. Mot ett Manchester City som har lyckats pricka in formen i precis rätt skede av säsongen så kommer det inte att vara en lätt uppgift. Men mest oroväckande är kanske trots allt att Arsenal inte alls har sett särskilt vassa ut efter de första 20-30 minuterna i deras två senaste matcher.

Senast så hade de både William Saliba och Oleksandr Zintjenko borta på grund av skador, och deras ersättare håller inte samma kvalitet. Zintjenko kan möjligen vara klar för spel igen nu på fredag, men det är mer oklart när Saliba återvänder.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Southampton fortsätter att förlora

Gästande Southampton sitter i en väldigt tuff sits och spel i Championship kommer allt närmare för varje omgång. De har fyra poäng upp till säker mark inför omgången och inte mycket talar för att de ska lyckas plocka poäng i London på fredag.

Rubén Sellés är den senaste i raden tränare som Southampton har gått igenom under säsongen, men tränarbytet verkar inte ha haft någon större effekt. Han fick en bra start vid sidlinjen med sju poäng på fyra matcher, men därefter har Southampton fallit in i gamla hjulspår och har nu bara tagit en poäng på deras fem senaste matcher.

Senast blev det en 0-2-förlust hemma mot Crystal Palace och saker och ting lär inte bli lättare när de ställs mot serieledande Arsenal på bortaplan den här omgången. Torsdagens match mot Bournemouth kommer att bli livsviktig för Southamptons del – förlorar de den så kan de nog börja förbereda sig för andraligan.

Även om Arsenal har tappat i andra i de senaste matcherna så har de spelat fantastiskt under den första halvtimmen. De ska kunna ta Southampton hemma och göra det genom att kontrollera matchen från början till slut. Vi spelar därmed på Arsenal halvtid/fulltid för 1.70 hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Arsenal halvtid/fulltid
Odds: 1.70
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, fredag 21 april
TV: 
Stream:  viaplay logo