Speltips Arsenal – Tottenham 24/9: Glödhett Londonderby

Axel Sjödin Publicerat: 24 september 2023

På söndag väntar ett stekhett North London Derby mellan Arsenal och Tottenham på Emirates Stadium.

Arsenal - Tottenham

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagen står på 13 inspelade poäng efter fem omgångar, och det är således väldigt viktiga poäng på spel i söndagens derby. Detta kommer att bli ett väldigt intressant test för Ange Postecoglou som hittills har blivit väldigt hyllad under säsongsinledningen.

Arsenal har förstärkt inför säsongen, där de verkligen har öppnat plånboken under sommaren, men de har inte nödvändigtvis sett starkare ut hittills än vad de gjorde under förra hösten. Resultaten har verkligen gått deras väg med fem segrar på sex matcher, men de har ännu inte riktigt nått upp till den potential som uppenbart finns där.

PSV kördes i alla fall över med klara 4-0 i Champions League tidigare i veckan, vilket var ett perfekt resultat för Mikel Arteta, som tidigt kunde börja byta ut nyckelspelare inför söndagens derby. I övrigt har det varit ganska små marginaler som har legat bakom Arsenals segrar, och det ska bli väldigt intressant att se hur de levererar i en såhär viktig match.

Skadeläget ser i alla fall någorlunda bra ut inför derbyt, men de saknar Thomas Partey, samtidigt som Gabriel Martinelli är tveksam till spel efter att ha tvingats kliva ut mot Everton i första halvlek.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det nya Tottenham sätts på prov

Även Tottenham fick ett tufft skadebesked nyligen, då Ivan Perisic lär missa resten av säsongen efter att han ådragit sig en korsbandsskada i veckan. I övrigt är även Rodrigo Bentancur och Ryan Sessegnon borta, men Postecoglou lär kunna ställa en stark elva på plan oavsett.

Det är ett helt nytt Spurs jämfört med förra säsongen, och “Angeball” har hittills visat sig vara raka motsatsen till den fotboll som José Mourinho och Antonio Conte valde att spela. Spurs står mycket högre upp i banan, och spelet ser fint ut, men de har inte riktigt testats ännu, även om de slog Manchester United med 2-0.

Tottenham har verkligen inte haft ett bra facit i det norra London-derbyt på senare tid, särskilt inte på Emirates. Det återspeglas också i de odds som spelbolagen har satt inför matchen, där Spurs är klara underdogs. Men det finns i alla fall en helt annan positivitet i Spurs inför den här matchen, vilket bibehölls när de lyckades avgöra hemma mot Sheffield i den 100:e minuten.

Arsenal är det starkare laget, men de är lite väl tunga favoriter hos spelbolagen i mitt tycke. Ett spel på dubbelchans X2 lockar, men vi siktar istället in oss på över 2,5 mål kombinerat med att båda lagen gör mål för 1.83 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål & BLGM
Odds: 1.83
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 24 september
TV: 
Stream:  viaplay logo