Speltips Arsenal – West Brom 9/5: Åter till ligan

Axel Sjödin Publicerat: 8 maj 2021

Arsenal tar emot West Brom hemma på Emirates och hoppas kunna studsa tillbaka efter besvikelsen i Europa League i veckan.

Arsenal - West Brom

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

The Gunners ligger en bra bit under Europaplatserna i år och kommer med all sannolikhet att få nöja sig med spel hemma i England under nästa säsong. Det var deras imponerande framgångar i Europa League som stått i fokus för klubben under vårkanten då både en titel och eventuellt Champions League-spel kunde säkrats i en och samma veva.

Det blev inte riktigt som man hade hoppats på dock och Villarreal i semifinalen blev för mycket för Arsenals del. Spanjorerna öppnade det första mötet väldigt starkt hemma på La Ceramica och det räckte hela vägen till final. Arsenal behövde bara ett mål nu under returen, men man fick aldrig hål på det defensivt skickliga Villarreal.

Ligaspelet har försummats en del i jakten på avancemang i Europa League och nu när de åkt ut så är det inte särskilt upphetsande matcher som kvarstår på spelschemat för Arsenals del. De ska i alla fall spelas och först ut är de i stort sett nedflyttningsklara West Brom där Gunners är solklara favoriter.

Förutom Granit Xhaka och David Luiz är det åtminstone inga skador i truppen trots ett tufft spelschema under våren. Mikel Arteta har alltså hela truppen till sitt förfogande i stort sett, men lär nog rotera lite positioner från det lag som ställdes mot Villarreal tidigare i veckan trots allt.

West Brom hittade formen lite sent

The Baggies har trots tabelläget hittat en nytändning under den sena vårkanten och ifall de spelat som de gjort nu under de senaste omgångarna hade det nog inte varit snack om nedflyttning i första taget. Deras formtopp har dock kommit lite för sent och lär inte göra någon större skillnad inför nästa säsong.

Åtta inspelade poäng på deras fem senaste matcher ska man inte skoja bort för ett lag som befinner sig på 19:e plats i alla fall. De två raka vinsterna mot Chelsea och Southampton chockade nog många, men de blev nedtagna på jorden igen av Leicester därefter och har efter förlusten där fått nöja sig med två kryss mot Aston Villa och Wolves.

Deras formtopp har alltså stannat av lite och de lär få det tufft mot ett Arsenal som nu bara har ligan att tänka på. Inför mötet så är de i alla fall i stort sett skadefria men får klara sig utan Ainsley Maitland-Niles som är utlånad från just Arsenal och därmed inte kan spela.

Oddsen på en rak etta är för dåliga för att spela på här, men med tanke på att West Brom måste gå för vinst samtidigt som Arsenal har en del att bevisa för supportrarna i ett möte som detta så är det lätt att se en rätt öppen match med två lag som inte har mycket att förlora. Vi spelar därför på över 2,5 mål för 1.79 hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.79
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:00
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: