Speltips Arsenal – West Ham 15/12: Londonderby

Martin Efvergren Publicerat: 15 december 2021

Onsdagskvällen bjuder på ett Londonderby då Arsenal tar emot West Ham i Premier League. Matchen spelas den 15 december 2021 med avspark kl 21:00 på Emirates Stadium.

Arsenal – West Ham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Arsenal tog sin femte raka hemmaseger då man besegrade Southampton med 3-0 i lördags. De tre poängen innebär att man just nu ligger på sjätte plats i Premier League med 26 poäng efter 16 matcher.

Hemma på Emirates har Arsenal varit starka och så länge man inte ställs mot topplagen har man vunnit de flesta matcher. Man har så långt förlorat mot Chelsea, Manchester City, Liverpool, och Manchester United. Det vill säga samtliga lag som ligger före Gunners i tabellen, förutom West Ham som man nu ställs mot.

West Ham är två poäng före Arsenal då man står på 28 poäng efter 16 matcher. De är i och med det kanske höstens främsta positiva utropstecken i Premier League.

The Hammers vann nyligen ett Londonderby hemma mot Chelsea med 3-2 men har därefter svarat för två lite sämre insatser. Man föll hemma med 1-0 mot Dinamo Zagreb i Europa League och i söndags blev det ”bara” 0-0 borta mot Burnley i ligan.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Best of the rest

Viktiga poäng står nu på spel i kampen om den åtråvärda fjärdeplatsen. Mycket talar för att Chelsea, Manchester City och Liverpool kommer att fortsätta att dryga ut sitt avstånd i toppen samtidigt som det lutar åt att Arsenal, West Ham, Tottenham och Manchester United gör upp om att vara ”best of the rest”.

Arsenal gäller som favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. En rak etta ges till ett odds omkring 2.20. Arsenal vann på Emirates med 2-1 förra säsongen och har vunnit tre av de fyra senaste mötena. När lagen möttes i våras slutade det emellertid 3-3.

Till Arsenals fördel hör att man varit starka på hemmaplan den här säsongen samt att man tog en övertygande seger mot Southampton senast. Till deras nackdel hör att man har kammat noll mot topplagen så här långt och West Ham kan definitivt räknas som ett sådant om vi ser till tabellen.

West Ham har däremot inte haft några problem att mäta sig med de bästa. De har nyligen besegrat både Liverpool och Chelsea och därtill har man även slagit Tottenham. David Moyes manskap är bara två poäng före Arsenal men man har en målskillnad som är tio mål bättre.

Utgången av den här matchen känns oviss men jag tror att det bör kunna bli en ganska öppen matchbild. Arsenal har varit relativt målsnåla totalt sett men har öppnat upp sig på sistone. Det har gjorts över 2.5 mål i fyra av deras fem senaste matcher.

Jag tror vi kommer få se två framåtlutade lag och mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål till 1.83 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.83
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, onsdag 15 december 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: