Speltips Arsenal – West Ham 19/9: Kvällsmöte

Simon Pålsson Publicerat: 17 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är kvällsmatch i Premier League som gäller när Arsenal och West Ham möts i Londonderbyt lördagen den 19 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos betway!
Annons. Nya kunder hos Betway. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är derbydags, det är Premier League och det är avsparkstid som är satt sent på kvällen. Det vore dumt att klaga på det som nu väntar lördagen den 19 september i det som av många anses vara världens bästa liga.

Arsenal spelar hemma mot West Ham i ett Londonderby som sticker ut på förhand, inte minst med tanke på att gästerna ogärna förlorar en match till. Så här långt står man på en förlust på ett försök den här säsongen, men en ny förlust skulle för laget kunna innebära en negativ trend.

I premiären föll man med 0-2 hemma mot Newcastle, men såg i matchen därpå, i veckans Ligacupen, till att få revansch efter 3-0 hemma mot Charlton. Det kan förhoppningsvis ge lite positiv energi till laget.

Arsenal då? Jo, man körde över Fulham i säsongens allra första match i Premier League. Det var inget dåligt sätt att kicka igång säsongen. Då gjorde man både mål efter ett mönsterfall, och efter en hörna. Där har den nye svenske assisterande tränaren Andreas Georgsson inte bara ett, två eller sju fingrar med i spelet. Det är hans ansvarsområde rakt igenom.

Arsenal kan läcka nu

Det kommer inte som en nyhet eller som en chock, men den skadelista som Arsenal har med sig inför den här matchen sticker ut. Sin vana trogen kommer laget alltså utan sin absolut bästa trupp på förhand. Det är en klar nackdel, även om man fortsatt kan formera en otrolig startelva såklart.

Men vad sägs om en skadelista bestående av spelare som David Luiz, Shkodran Mustafi, Calum Chambers, Gabriel Martinelli, Pablo Mari och Emile Smith Rowe? Det är inte illa. Eller snarare väldigt illa. Sokratis och Granit Xhaka är därutöver inte helt säkra på spel.

Om man sätter det i rak kontrast till motståndarna för dagen kan man konstatera att David Moyes inte har några som helst skadeproblem. Den spelare som missade premiäromgången, Manuel Lanzini, är till och med tillbaka i laget. Nu lär Felipe Anderson och Sebastien Haller få nyckelroller för att hota framåt i det här laget.

Arsenal har tio vinster på sina elva senaste matcher mot West Ham United, och vi ser laget som klara favoriter här också. Men känslan är att man kan klydda en del med bollen och på så sätt bjuda in ett mål från gästerna.

Båda lagen göra mål spelas till 1,77 gånger smeten hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betway. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,77
Bolag: Betway
Spelstopp: 21:00, lördag 19 september 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: