Speltips Aston Villa – Brighton 20/11: Gerrard-effekt?

Martin Efvergren Publicerat: 19 november 2021

Steven Gerrard gör debut som manager i Premier League när hans Aston Villa tar emot Brighton & Hove Albion. Matchen spelas lördagen den 20 november 2021 med avspark kl 16.00 på Villa Park.

Aston Villa – Brighton

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter fem raka förluster och 10 poäng på 11 matcher fick Dean Smith sparken som manager för Aston Villa. In i omklädningsrummet har nu en viss Steven Gerrard klivit och det ska förstås bli väldigt intressant att se vad han kan uträtta med detta Aston Villa i Premier League.

Innan landslagsuppehållet hade man alltså förlorat i fem raka ligamatcher. Smiths sista match blev 1-0-förlusten borta mot Southampton för två veckor sedan. Dessförinnan hade man även förlorat mot West Ham, Arsenal, Wolverhampton och Tottenham.

I Gerrards debut ställs man så mot Graham Potters Brighton & Hove Albion. Även deras formkurva var vikande innan uppehållet men totalt sett har man svarat för en stark säsongsinledning. Efter 11 omgångar ligger man på en sjunde plats och 17 inspelade poäng.

Brighton har nu sex raka ligamatcher utan vinst av vilka man har kryssat hela fem. Enda förlusten under den här svackan kom mot Manchester City. Därefter spelade man 2-2 borta mot Liverpool och 1-1 hemma mot Newcastle.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett nytänt Aston Villa

Dean Smith gjorde ett väldigt bra jobb med Aston Villa under en längre tid men känslan var nu att han hade kört fast. Avsaknaden av Jack Grealish och den briljans som han stod för under förra säsongen har varit märkbar. Därtill har man släppt in för många enkla mål på sistone.

Det är nu upp till Steven Gerrard att komma med nya lösningar och ny energi och det bör han ha goda förutsättningar att lyckas med. Han kommer från ett väl uträttat arbete i Glasgow Rangers och bara hans namn och aura för respekt med sig. Han lär med andra inte ha några problem med att få med sig spelarna på tåget och det finns definitivt kvalitet nog för att avancera i tabellen.

Hos spelbolagen är förutsättningarna jämna inför det här mötet. Aston Villa står som knappa favoriter till ett odds omkring 2.50. När de senaste möttes förra säsongen slutade det 0-0 i Brighton. Det första mötet på Villa Park slutade med 2-1-seger för bortalaget.

Landslagsuppehållet kom nog lägligt för båda de här lagen vars formkurvor pekade nedåt. Efter en riktigt bra säsongsinledning såg Brighton något mer slitna och energifattiga ut men lär nu komma med laddade batterier. På deras skadelista finns Welbeck, Alzate och målvakten Sanchez efter att ha fått rött kort i slutet av matchen mot Newcastle. Aston Villa saknar fortsatt Trezeguet och Traore.

Jag har svårt att tänka mig något annat än att vi får se någon slags Gerrard-effekt här. Aston Villa lär komma ut med ny energi och jag tror det kommer bidra till en ganska intensiv och fartfylld match.

Aston Villa har dock släppt in 13 mål på sina 5 senaste matcher och de problemen tror jag inte man har löst över en natt. Båda lagen har gjort mål i 4 av dessa 5 matcher och detsamma gäller i Brightons 4 senaste matcher.

Sammantaget gör detta att jag finner anledning att tro att båda lagen kommer göra mål även i den här matchen. Det spelas till 1.80 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.80
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, lördag 20 november 2021
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: