Speltips Aston Villa – Brighton 28/5: Hemmastarka

Axel Sjödin Publicerat: 28 maj 2023

Aston Villa behöver vinna mot Brighton hemma på Villa Park för att säkra spel i Europa nästa säsong.

Aston Villa - Brighton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det blev aldrig den direkt avgörande match om Europa League-platsen som den här matchen hade kunnat vara, men för hemmalagets del finns det mycket att spela för ändå. Brighton kommer att sluta på sjätte plats oavsett hur söndagens möte slutar, men Aston Villa behöver hålla undan Tottenham för att säkra sjundeplatsen och spel i Conference League nästa säsong.

Inför omgången har Aston Villa en poäng mer än Tottenham, som ställs mot Leeds på Elland Road, och måste därmed åtminstone matcha Spurs resultat för att nå ut till Europa. Villa har varit ett av ligans mest formstarka lag under våren och har stått för en otrolig resa i tabellen under Unai Emerys styre.

Spanjoren kom in i klubben när de var fast i bottenstriden och har lyckats klättra upp på en Europaplats inför den sista omgången. Nu gäller det bara att knyta ihop säcken, vilket inte lär bli lätt med Brighton som motståndare. Förlusten borta mot Wolverhampton och straffmissen mot Liverpool kan med andra ord komma att kosta.

För en klubb som Aston Villa lär Conference League väga tungt och de lär satsa fullt ut för att nå deras mål på söndag. Även om resultaten har sviktat lite under senare tid har de varit starka hemma med sex raka vinster på Villa Park, vilket gör att de är klart välförtjänta favoriter inför matchen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Lite ojämna insatser från Brighton på senaste

Brighton lär vara tacksamma över att de redan har garanterat sin Europa League-plats inför en tuff avslutande bortamatch. Vi kan redan nu konstatera att de har stått för en fantastisk säsong, trots att de blev av med sin tränare mitt under brinnande säsong. Roberto De Zerbi har emellertid överträffat alla förväntningar och har lyckats ta ett redan högt presterande Brighton till nya höjder.

Vi får se vilka spelare Brighton får behålla inför sitt äventyr ute i Europa till hösten, men de brukar ha en förmåga att kunna ersätta sina stjärnor på ett sömlöst vis och det ska bli väldigt intressant att se ifall de kan fortsätta bygga på säsongens framgångar. Ännu är det dock lite tidigt att tänka på det, då en sista match återstår innan sommaren.

Det är inte helt lätt att veta vilket Brighton vi kommer att få se på Villa Park, då de har varit väldigt ojämna under senare tid. Men i och med att de inte har någonting att spela för och mötte City så sent som i onsdags förväntar jag mig ingen fantastisk insats. Aston Villa har som sagt varit starka hemma med sex raka vinster, och vad som gör sviten än mer imponerande är att de bara har släppt in ett enda mål under dessa sex matcher – och det kom på straff. Vi spelar därmed på den raka ettan här för 2.07 gånger pengarna hos Coolbet i tron om att Aston Villa kan lösa detta.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Aston Villa vinner
Odds: 2.07
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 28 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo