Speltips Aston Villa – Burnley 18/12: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 17 december 2021

Det är två lag som ser ut att ha inlett en klättring uppåt i tabellen som möts när Aston Villa tar emot Burnley i Premier League. Matchen spelas lördagen den 18 december 2021 med avspark kl 16:00.Ingress

Aston Villa – Burnley

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Aston Villa hade fem raka förluster när Steven Gerrard tog över rodret. Sedan dess har det skett en tydlig förbättring. Av de sex matcher som Gerrard lett laget har man vunnit fyra och förlorat två. De två förluster har kommit mot toppduon Manchester City och Liverpool.

Aston Villa kämpade väl men det räckte inte till någon poäng i Gerrards återkomst till Anfield. I tisdags tog man sig dock åter tillbaka på vinnarspåret då man besegrade Dean Smiths Norwich med 2-0 på bortaplan. Därmed står man nu på 22 poäng efter spelade 17 matcher.

Burnley skulle ha mött Watford i onsdags men den matchen blev inställd på grund av ett större antal corona-fall i Watfords trupp. Burnley har således bara spelat 15 matcher och ligger under nedflyttningsstrecket med sina 11 inspelade poäng.

I söndags spelade man 0-0 hemma mot West Ham och har därmed bara förlorat en av sina sju senaste ligamatcher. Av dessa sju har man kryssat fem.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Svårslagna Burnley

Burnley har endast vunnit en match den här säsongen men den senaste tiden har man varit svårslagna. Man har fortsatt svårt att vinna matcher men man måste ändå sägas vara på väg i rätt riktning.

Aston Villas trend är dock mer tydligt uppåtgående och man gäller som ganska klara favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett spel på hemmalaget ger omkring 1.76 gånger pengarna. Förra säsongen lyckades man dock inte besegra Burnley. Mötet på Villa Park slutade då 0-0 medan Burnley vann hemma med 3-2.

Aston Villa hade släppt in väldigt många enkla mål innan dess att Steven Gerrard tog över rodret. Därefter har det skett en ganska markant förbättring vad gäller defensiven. Man släppte bara in ett mål mot Liverpool och senast höll man nollan mot Norwich.

Mot ett defensivt orienterat Burnley som inte har gjort mål på tre raka matcher bör Aston Villa ha goda möjligheter att hålla tätt bakåt. Samtidigt har Burnley alltså bara förlorat en av sina sju senaste ligamatcher och trots ett prekärt läge i tabellen är Sean Dyches manskap inte ett lag som drabbas av panik. De fortsätter istället att nöta på på det vägvinnande sätt som de alltid har gjort, det är det som är deras styrka.

Aston Villa är rättmätiga favoriter här men jag tar inte för givet att de kommer gå segrande. Mitt spel blir istället att det kommer göras under 2.5 mål till 1.95 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.95
Bolag: Bethard
Spelstopp: 16:00, lördag 18 december 2021
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: