Speltips Aston Villa – Chelsea 23/5: Allt eller inget

Axel Sjödin Publicerat: 22 maj 2021

Chelsea besöker Villa Park med målsättningen att säkra en plats i Champions League nästa år.

Aston Villa - Chelsea

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter att ha förlorat finalen i FA-cupen mot Leicester förra helgen så fick Chelsea sin revansch bara några dagar senare i ligaspelet. Genom vinsten mot Leicester i tisdags hemma på Stamford Bridge så hoppade Londonklubben upp på en tredjeplats i tabellen, endast en poäng före Liverpool och Leicester.

I och med tabelläget så innebär det alltså att ett kryss eller en förlust mot Aston Villa gör att de riskerar att åka ned till en femteplats och alltså missa Champions League. Det är med andra ord bara tre poäng som gäller för Thomas Tuchels mannar nu på söndag.

Med den form som Chelsea har haft så är de klara favoriter inför denna ödesmatch i alla fall. Bortsett från uddamålsförlusten mot Arsenal tidigare i maj så har Chelsea vunnit fyra av sina fem senaste matcher i ligan mot motstånd som tidigare nämnda Leicester, Manchester City och West Ham. De har dessutom hunnit slå ut Real Madrid i Champions League under denna period.

Mot Aston Villa lär de dock få klara sig utan N’Golo Kanté som tvingades gå av planen mot Leicester i tisdags, hans skada var tydligen inte allvarlig, men han lär nog inte riskeras här med Champions League finalen nästa helg i åtanke. Kai Havertz och Andreas Christensen är också tveksamma till spel men Tuchel hoppas på att kunna ha Havertz tillgänglig.

Villa bör vara nöjda med säsongen

Aston Villa sitter inför den sista omgången helt låst i tabellen på en elfteplats, vilket alltså inte kommer förändras oavsett resultat nu på söndag. Med tanke på hur förra säsongen såg ut så är det någonting som the Villains bör vara nöjda med. Vid samma skede av säsongen förra året såg det mörkt ut och de räddades tillslut från nedflyttning med en poängs marginal.

De kommer dock såklart att vilja avsluta säsongen på bästa sätt och fortsätta att bygga inför nästa år då de under hösten visade att de kunde utmana högre upp i tabellen med en fullt frisk Jack Grealish som tyvärr varit borta en hel del under våren.

Han är i alla fall tillbaka nu sedan ett par veckor, men mot Chelsea får de istället klara sig utan Matthew Cash och Trézéguet som varit långtidsskadad. Ross Barkley har dessutom förmodligen spelat sin sista match för Aston Villa då han lånats ut från Chelsea och alltså inte kan spela mot dem nu på söndag.

Aston Villa hade en imponerande seger mot Tottenham tidigare i veckan men här är Chelsea klara favoriter trots allt. Oddsen är dock i min mening för dåliga för att spela på ett rakt spel på Chelsea. Istället kikar vi på målmarknaden där underspelet har rätt höga odds. Med tanke på hur defensivt säkra Chelsea är med tre insläppta mål på sina sex senaste ligamatcher matcher samt att de väldigt sällan gör mer än två mål själva så är Betssons 2.32 bra odds för under 2,5 mål här.

  Rygga spelet hos Betsson – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.32
Bolag: Betsson
Spelstopp: 17:00
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: