Speltips Aston Villa – Chelsea 26/12: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 26 december 2021

Ett Aston Villa som surfar på en tydlig Gerrard-effekt gästas på Boxing Day av Chelsea i Premier League. Matchen spelas söndagen den 26 december 2021 med avspark kl 18:30 på Villa Park.

Aston Villa – Chelsea

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Att Aston Villa lät sparka Dean Smith var kanske lite oväntat, men det har onekligen blivit en positiv effekt av Steven Gerrards tillträde. När han tog över stod man på fem raka förluster och väldigt många enkla insläppta mål. Sedan dess har det blivit fyra segrar och två förluster där de båda förlusterna kommit efter hedersamma insatser mot Manchester City och Liverpool.

Resultatmässigt är det en ganska tydlig uppryckning och framförallt har man sett klart mer solida ut i sin defensiva organisation. Senast, för mer än en och en halv vecka sedan, besegrade man just Dean Smiths Norwich med 2-0 på borta, vilket gör att man står på 22 poäng efter 17 matcher.

Chelsea har spelat en match mer och står på 38 poäng. Man har dock haft problem med skador och sjukdomar på sistone och har fått släppa förbi både Liverpool och Manchester City i tabellen.

I Premier League har man två raka kryss mot Everton och Wolverhampton. I veckan lyckades man emellertid besegra Brentford borta i Ligacupen med en klart reservbetonad startelva.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jämnare än förväntat

Chelsea har haft ett tätt spelschema den senaste tiden samtidigt som man lidit av en corona-smitta som härjat i truppen. Lukaku, Werner, Havertz och Hudson-Odoi har alla varit sjuka och det återstår att se om någon av dem är fit for fight till den här matchen.

Aston Villa har inte heller de varit förskonade från corona. El Ghazi, Sanson, Davis och Steer är alla osäkra kort inför det här mötet.

Det här är redan det tredje mötet mellan Aston Villa och Chelsea den här säsongen. När de mötts på Stamford Bridge i den fjärde omgången vann hemmalaget Chelsea med klara 3-0. En dryg vecka senare möttes de igen i London i Ligacupen, den matchen slutade 1-1 men Chelsea gick segrande efter straffar.

Chelsea har dock ännu inte ställts mot Steven Gerrards Aston Villa och känslan är att det kommer att bli en tuffare utmaning. Birmingham-laget ser på de flesta sätt starkare ut nu än vad man gjorde då och det motsatta kan nog sägas om Chelsea.

Med andra ord räknar jag med en jämn kraftmätning denna Boxing Day. Chelsea gäller dock som, i mitt tycke, lite väl klara favoriter hos spelbolagen. Ett rakt spel på bortalaget ger bara 1.72 gånger insatsen.

Gerrard har framförallt styrt upp Aston Villas defensiva struktur och man har stått upp väl i mötena mot Liverpool och Manchester City. Det tror jag att man kommer att göra även mot ett mer formsvagt Chelsea. Mycket talar för att det här kommer att bli en tät tillställning och mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.84 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.84
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:30, söndag 26 december 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: