Speltips Aston Villa – Crystal Palace 26/12: Dubbla insatsen

Spelbloggare Publicerat: 23 december 2020

Crystal Palace kommer från en historiskt förnedrande förlust i samband med att de ställs mot ett mer formstarkt Aston Villa på Villa Park under Boxing Day. Detta till trots – kan verkligen dessa odds motiveras?

Aston Villa - Crystal Palace

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

0-7. Det är siffror sällan skådade i fotbollens finrum. Men för exakt en vecka sedan, när den här matchen spelas, åkte Crystal Palace på de siffrorna när Liverpool kom på besök – och detta fastän det under perioder av den första halvleken rullade på helt okej spelmässigt. Oavsett vad är det ett förfall man knappast kan acceptera. Det ska inte hända.

Hurdan blir då reaktionen på det – studsar Crystal Palace tillbaka, eller är det rätt nedför som gäller framöver? Ojämnheten har varit ett bekymmer under hela säsongen. På höjderna, vilka förvisso nås alldeles för sällan, kan Palace leverera riktigt bra fotboll och offensivt finns det fina kvalitéer.

Med en plats på den övre tabellhalvan, måste Aston Villa betraktas vara en positiv överraskning. Det handlar alltså om ett lag som många tippade skulle åka ur serien, men som nu spelat in 22 pinnar på 12 matcher.

Till matchen kommer de dessutom med gott självförtroende efter två vunna – över Wolverhampton Wanderers samt West Bromwich Albion – och ett kryss, mot Burnley, på de senaste matcherna. Faktum är att nollan hållits intakt i samtliga av dessa.

Högre högstanivå

Att Aston Villa är – och för den delen ska vara – förhandsfavoriter är alldeles uppenbart. Vi känner emellertid att det här favoritskapet kommit att övervärderas kraftigt, varpå värdet istället hittas på spelen till Crystal Palaces favör.

Spelare för spelare, i grund och botten, bör Crystal Palace ses som något bättre – någonting vi också tror kommer synas i tabellen när säsongen ska summeras. Laget har ett utsökt offensivt kapital, men fått det att stämma för sällan. Att nämnas ska också, om vi bortser från plattfallet senast, att Palace hade tre matcher på raken utan förlust.

Givetvis är det svårt att lita på bortalaget efter vad som hände förra veckan. 0-7 i baken kan inte snackas bort hur som helst.

Samtidigt, när vi får snudd på dubbla insatsen för att Crystal Palace ska plocka minst en pinne är det alldeles för bra betalt för att hålla fingrarna borta.

Vårt speltips blir alltså Crystal Palace +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2 – till 1,97 x såsen hos Betsafe.

Speltips:

Speltips: Crystal Palace +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,97
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 16:00
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: