Speltips Aston Villa – Everton 13/5: Europachans

Simon Pålsson Publicerat: 12 maj 2021

Everton har en viss chans att nå Europa League nästa säsong, men behöver avsluta säsongen med ett antal vinster. Nu möter man Aston Villa.

Aston Villa - Everton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

För andra gången på bara några dagar är det dags för Everton och Aston Villa att göra upp om tre viktiga poäng i Premier League. Första gången, ett uppskjutet möte från i vintras, vann Aston Villa med 2-1 borta mot Everton.

Nu behöver Everton studsa tillbaka och ta poäng här. Det är den enda chansen för att försöka ta en Europaplats till nästa säsong. Annars spelar det inte sådär jättestor roll att man har en stark säsong bakom sig, om den ändå inte mynnar ut i någonting.

Förlusten senast var en missräkning, men förhoppning för Everton är att man nu har lärt sig hur man ska vinna mot Aston Villa den här gången. Det är trots allt bara Everton som har någonting reellt att spela för här, mer än tabellplaceringar.

Everton har dessutom fem hållna nollor i sina sex senaste bortamatcher och har, bortsett från förlusten mot Aston Villa, förlorat otroligt lite på slutet. Det är uppenbart att formen är helt okej i Everton.

Det gör att jag tror på motivationen som en stark faktor här och Everton vill nog gärna ta revansch på sina motståndare också.

Odds i Premier League

Trezegeut och Morgan Sason kommer inte att kunna spela matchen för hemmalaget, som dock kan få tillbaka Jack Grealish i spel inom kort.

Men då säsongen ser ut som den gör, och Aston Villa i praktiken inte längre har någonting att spela för, kommer man att skynda långsamt med sin lagkapten. Han ska förmodligen med till EM 2021 i sommar och då vill han inte dra på sig en ny skada.

Å andra sidan behöver han speltid för att nå sin främsta, högsta nivå. Det kommer förmodligen inte redan nu, men i någon av de sista matcherna lär han göra inhopp.

I bortalaget är James Rodriguez lite tveksam till spel efter att ha missat även mot West Ham senast, men det spekuleras i att han åtminstone tar plats i matchtruppen. Jean-Philippe Gbamin spelar däremot inte för Everton. Det vet vi redan.

Efter vinsten på bortaplan senast har Aston Villa ett visst övertag, men jag tror att Everton studsar tillbaka nu. Det finns trots allt en chans på Europaspel.

Everton draw no bet spelas till 1,87 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Everton draw no bet
Odds: 1,87
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, torsdag 13 maj 2021
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: